"Треба змиритися", - Асоціація міст про ліквідацію районів на Волині

"Треба змиритися", - Асоціація міст про ліквідацію районів на Волині

"Треба змиритися", - Асоціація міст про ліквідацію районів на Волині
. Суспільне Волинь

На Волині тривають протести через утворення в області 4 районів замість 16. Юридичний консультант Асоціації міст України Валентин Малиновський, розповів Суспільному: рішення ВР вже вступило в дію і змінити його може лише суд.

17 днів Волинь живе у новій системі адміністративно-територіального устрою. "Це остаточне рішення, яке буде діяти стосовно виборів 25 жовтня. Тоді ми обиратимемо 4 районні ради з центрами у Луцьку, Ковелі, Володимир-Волинську і Камені-Каширському", - каже Валентин Малиновський.

Юридичний консультант Асоціації міст прокоментував останню акцію протесту жителів Маневицького району. Нагадаємо, 2 серпня свою незгоду із поділом Маневицького району висловили десятеро волинян, які напередодні вирушили у похід на байдарках. Серед них двоє дорослих і восьмеро дітей. 180 кілометрів учасники сплаву планують подолати за 8 днів.

Південна частина Маневицького району, тобто Колківська ОТГ, відійшла до Луцького району, вся інша частина, тобто Маневицька, Прилісненська ОТГ відійшли до Камінь-Каширського району.

Зі слів Валентина Малиновського, акції протесту вже не змінять ситуацію. Громадам, незгідним з новим адміністративно-територіальним устроєм радить звертатися до суду.

ЩО ВІДОМО

- Під час візиту на Волинь міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов розповів, що чекає на ліквідовані райони.

- 17 червня профільна комісія ВР має розглядати законопроєкт щодо адміністративно-територіального поділу. Згідно опублікованого раніше проєкту на Волині має утворитися 4 райони.

- Жителі Маневицького району, які не погоджуються з об'єднанням їхнього району з іншим, влаштували акцію протесту на перетині шляхів Київ-Варшава, Луцьк-Любешів.

На початок