Водія, який на смерть збив 14-річну дівчинку на Одещині, взяли під варту. Мати каже про погрози

Водія, який на смерть збив 14-річну дівчинку на Одещині, взяли під варту. Мати каже про погрози

Водія, який у Березівці на смерть збив 14-річну дівчинку на тракторі, взяли під варту до 20 серпня з альтернативою внесення застави в розмірі 187 тисяч гривень. Відповідне рішення ухвалив Одеський апеляційний суд 12 липня, передає кореспондент Суспільного. Мати загиблої дівчинки стверджує, що підозрюваний погрожує свідкам.

Адвокат чоловіка вимагав перевести його під домашній арешт, проте суд клопотання не задовольнив.

"Він визнає те, що він скоїв і готовий нести покарання, яке буде призначено судом в процесі розгляду справи вже по суті. Сприяє повним чином досудовому розслідуванню, але з ним за весь цей час, доки він перебуває в СІЗО, жодних дій не проводилось, допитів не проводилось. Навіщо тоді особу ізолювати від його сім’ї?...

З кожним може трапитись і треба давати людині шанс, щоб він як мінімум сам вирішував питання з близькими, родичами, а не судді, адвокати. Сергій хоче спілкуватись з потерпілими, хоче допомагати, але ви самі бачили на судовому засіданні, що, на жаль, це емоції, але сподіваємось, що буде конструктив, адже дитину не повернути і ніхто не хоче відкупатись від когось.", — каже адвокат Ігор Федорончук.

Обвинувачений, який збив 14-річну дитину на тракторі в Березівці
Обвинувачений, який збив дитину. 12 липня 2023. Фото: Суспільне Одеса

Водія, який на смерть збив 14-річну дівчинку на Одещині, взяли під варту. Матір каже про погрози
Обвинувачений, який збив дитину. 12 липня 2023. Фото: Суспільне Одеса

Водія, який на смерть збив 14-річну дівчинку на Одещині, взяли під варту. Матір каже про погрози
Адвокат обвинуваченого. 12 липня 2023. Фото: Суспільне Одеса

Погрози свідкам

Підозрюваний свою провину визнає, проте прокурор у справі Дмитро Дмитриєнко вимагав залишити Сергія Пилипенка під вартою, оскільки той намагається впливати на свідків:

"В ухвалі зазначено, що Пилипенко може переховуватись від органів досудового розслідування або суду, незаконно впливати на свідків, або вчинити аналогічне кримінальне порушення. На сьогоднішній день Березівським РВП внесені відомості до ЄРД за ч. 2 ст. 286 КК України за фактом примушення свідка Ніколаєва до надання неправдивих показів", — розповів на засіданні він.

Мати загиблої дівчинки Наталя Панченко стверджує – погрози свідкам були неодноразові.

"Є сусіди, є прямі свідки, є самий прямий свідок, який сам це все бачив, якому в той же день погрожували, сказали "Тільки слово в суді скажеш, тебе закопають і ніде ніхто тебе не знайде". А я їх не боюся, я буду говорити, буду боротись, жодного рубля я за свою дитину не візьму і не продамся. Я хочу справедливого покарання за смерть моєї дитини, щоб мій досвід був прикладом для інших людей. Це все".

Матір дитини, яку на смерть збив водій трактора в Березівці
Мати загиблої дитини Наталя Панченко. 12 лпиня 2023. Фото: Суспільне Одеса

Що відомо про аварію

ДТП сталася 23 червня 2023 року у Березівці. 38-річний водій трактора під час руху ковшем зачепив 14-річну дівчинку, яка йшла у попутному напрямку. Водій розповів поліції, що дитину він не помітив. Дівчину доправили до міської лікарні, де вона померла від отриманих травм.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок