У Запоріжжі пролунав вибух. Що відомо

У Запоріжжі пролунав вибух. Що відомо

Оновлено
12 липня наслідки вибуху у Запоріжжі
Наслідки атаки на Запоріжжя, 12.07.2023. Фото: ДСНС України

Сьогодні, 12 липня, близько 12:30 у Запоріжжі пролунав вибух, внаслідок якого поранені люди. Наразі відомо про 18 травмованих, серед яких восьмеро дітей.

22:00. Наразі відомо про мінімум 60 квартир, у яких повибивало вікна. Про це повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

18:50. За уточненою інформацією директора Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні Юрія Борзенка, до лікарні доставили ще трьох дітей. Двоє дітей отримали травми середнього ступеня важкості та залишаються у лікарні. Ще одній дитині надали допомогу у приймальному відділенні та з рекомендаціями щодо подальшого спостереження скерували додому. Загальна кількість травмованих дітей зросла до восьми.

Перший заступник міського голови Запоріжжя Олександр Власюк повідомив Суспільному про шестеро поранених внаслідок вибуху.

"Зараз ведуться слідчі дії, уламки поки що невідомого військового об'єкта, є повідомлення про 6 постраждалих, 3 госпіталізовано, одна з яких дитина на обстеженні. Одна жінка з рваною раною ноги, інші — осколкові середньої і легкої важкості", — зазначив посадовець.

У Запоріжжі 12 липня пролунав вибух
Олександр Власюк, перший заступник міського голови Запоріжжя. Фото: Суспільне Запоріжжя

Суспільне звернулося за коментарем до директора Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні Юрія Борзенка, який повідомив, що до медзакладу доставили п'ятеро дітей, віком від 1 до 17 років:

"Всі діти з мінно-вибуховими ураженнями. Важких дітей нема. Є забій м'яких тканин, є ураження мінно-вибухове м'яких тканин. Їм зараз надається медична допомога. Вони поки залишаться у нас, 5-7 днів".

У Запоріжжі пролунав вибух 12 липня
Юрій Борзенко, директор Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні. Фото: Суспільне Запоріжжя

За словами Юрія Борзенка, деяких дітей привезла швидка медична допомога, а деяких привезли до лікарні батьки.

За даними ДСНС України 12 липня близько 13:00 російські військові здійснили атаку на місто Запоріжжя. Є травмовані, яким надали медичну допомогу та госпіталізували каретами швидких до лікарень.

"На місці події працювали психологи ДСНС, які надали допомогу людям. Одну з постраждалих через погане самопочуття психологи супроводили додому", — йдеться у повідомленні ДСНС України.

У Запоріжжі пролунав вибух. Що відомо
Работа псіхолога ДСНС внаслідок падіння невстановленого російського літального об'єкта, 12.07.2023. Фото: ДСНС України

За уточненими даними від Запорізької обласної військової адміністрації, внаслідок падіння невстановленого російського літального об'єкта в спальному районі Запоріжжя травмовано 18 людей, серед яких 6 дітей.

Наразі відомо про 9 жінок та 3 чоловіків, які отримали ушкодження на відкритій території. Після надання першої медичної допомоги 4 дорослих та 1 дитина направлені на амбулаторне лікування.

У військовій адміністрації зазначили, що травмованим надається вся необхідна допомога, на місці падіння працюють фахівці.

Падіння невстановленого російського літального об'єкта в спальному районі Запоріжжя
Наслідки атаки на Запоріжжя, 12.07.2023. Фото: Суспільне Запоріжжя

Внаслідок вибуху пошкоджений житловий фонд міста Запоріжжя: у 6 багатоквартирних будинках вибито вікна, повідомив в.о. міського голови Анатолій Куртєв.

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber

На початок