У Золотоніській гімназії готують за рецептами Євгена Клопотенка

У Золотоніській гімназії готують за рецептами Євгена Клопотенка

У Золотоніській гімназії готують за рецептами Євгена Клопотенка
.

За рецептами Євгена Клопотенка готують у шкільній їдальні Золотоніської гімназії імені Скляренка. Впроваджувати в меню курячі нагетси, панкейки із буряка, кебаб із сиром розпочали у закладі у вересні. Зі слів директорки гімназії Любові Денисюк, удосконалювати страви кухарям допомагають школярі.

Картопля "Гратен" - одна із основних страв в запропонованому меню. "Рецепт простий, інгредієнти для нього є в кожній домівці", - розповідає старший кухар Галина Смолько-Дикальчук. "Нове шкільне меню стало кольоровішим," – говорить технолог Жанна Старухіна. "До їжі додаємо прянощі або сік з овочів, аби змінити її звичайне забарвлення. В його кухні є багато овочів і фруктів, є поєднання м’яса із фруктовими соусами, це дуже модно і по-європейськи. Перевага в чому, що тут мало чого смаженого, в основному протушене, пропарене і завдяки тому, що у нас є пароконвектомат нам це вдається робити”.

"Об 11-тій всі страви мають бути готові - у цей час у школі “велика” перерва", - додає старший кухар: “Ми складаємо меню з вечора, плануючи на перед, тому що треба підготувати і овочі і сам завіз товару, коли вже все це зроблено ранком ми починаємо свою фантазію”.

Під час приготування намагаються дотриматися рецептури, зрідка додають щось від себе. Щодня у шкільній їдальні харчується дванадцятирічний Ілля Гриб. Каже, смакує тут не гірше, ніж вдома: “Мені обов’язково, щоб було м'ясо, картопля або гречка і салат. Я спробував нагетси, вони мені дуже сподобалися із соусом”.

Старшокласниця Анна Распутіна розповідає як змінилося шкільне меню: “Ми завжди пробуємо різні страви, ми допомагаємо з народними стравами, які нас цікавлять, пропонуємо і вони кажуть , чи це можливо, чи ні”.

Запровадити нове меню у гімназії вирішили вчителі, адміністрація школи разом із кухарями, - розповідає директорка закладу Любов Денисюк: “З вересня ми почали ці рецепти апробовувати, впроваджувати наше меню, моніторити реакцію дітей на ці рецепти”.

На початок