Прем’єр Іспанії анонсував новий пакет допомоги для України: на що підуть гроші

Прем’єр Іспанії анонсував новий пакет допомоги для України: на що підуть гроші

Доповнено
Прем’єр Іспанії анонсував новий пакет допомоги для України: на що підуть гроші
. Фото: Europa Press News / Getty

Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес пообіцяв надати Україні новий пакет допомоги на загальну суму у 55 мільйонів євро. Їх спрямують на допомогу малим і середнім підприємствам та — на автономні системи відновлення електрики в українських школах.

Про це він заявив під час виступу у Верховній раді в межах візиту до України перед початком головування Іспанії в Раді Європи, повідомляє El Mundo.

"Сьогодні, 1 липня, Іспанія бере на себе велику відповідальність, приймаючи на себе головування, що чергується в Раді Європейського Союзу, протягом наступних шести місяців. Я хотів сказати вам, що ми з вами, і ми будемо стільки, скільки буде потрібно. Я хотів сказати вам, що ми підтримуватимемо Україну незалежно від ціни", — сказав він.

Після цього голова іспанського уряду оголосив новий пакет допомоги на суму у 55 мільйонів євро для України.

Згодом під час спільної пресконференції з президентом Володимиром Зеленським Санчес зауважив, що

"Іспанія виділить ще 55 мільйонів євро на допомогу Україні. 51 мільйон євро надійде через Світовий банк і буде спрямований на допомогу малим і середнім підприємствам. Решта 4 мільйони — на автономні системи відновлення електрики в українських школах", — розповів він.

Уранці 1 червня прем'єр Іспанії Педро Санчес прибув до Києва. Як зазначає видання, це вже третій візит Санчеса в Україну від початку повномасштабного вторгнення Росії.

"Вже в Києві. Я хотів, щоб перший акт головування Іспанії в Раді ЄС був в Україні разом з Володимиром Зеленським. Усю європейську солідарність я передаю вашому уряду і парламенту", — написав він у своєму Twitter.

На початок