У Запоріжжі освятили малий храм Іоана-спасителя воїнів

У Запоріжжі освятили малий храм Іоана-спасителя воїнів

У Запоріжжі освятили малий храм Іоана-спасителя воїнів
.

Малий храм Іоана-спасителя воїнів освятили в 9-му полку оперативного призначення військової частини 3029 Національної гвардії України. Місце для майбутнього храму визначили ще в 2012 році.

Старт будівництву надало відвідання торік командиром полку Андрієм Бєляєвим святої гори Афон у Греції. На сьогодні споруда майже зведена. Урочисте освячення завершили встановленням на її бані хреста. Захід присвятили врученню вчора - 29-го липня - командуванням Національної гвардії України воїнської відзнаки військовослужбовцю полку «Азов» Олегу Черевку (посмертно).

Фотій, архієрей ПЦУ, епископ Запорізький та Мелітопольський
Фотій, архієрей ПЦУ, епископ Запорізький та Мелітопольський.

«Цей храм буде слугувати для духовної підтримки виховання наших військовослужбовців. І я дуже вдячний, що командування цієї частини духовному вихованню воїнів приділяє дуже велику увагу. Я постійно буваю на їхніх заходах. Спілкувався неодноразово з особовим складом на на різні духовні теми. І я думаю, що цей храм стане і окрасою цієї частини, і, водночас, тією духовною бронею, яка буде захищати наших захисників», - наголошує архієрей ПЦУ, єпископ Запорізький та Мелітопольський Фотій.

Андрій Бєляєв, командир 9 полку оперативного призначення частини 3029 НГУ
Андрій Бєляєв, командир 9 полку оперативного призначення частини 3029 НГУ.

«Друзі мене запросили, й вони ж допомогли – надали кошти у розмірі більше 100 тисяч гривень. І, після прибуття з Афона, виникла ідея: якщо я маю можливість поїхати до Афону, чому мої військовослужбовці не мають можливості виховуватися духовно на території військової частини. Вони повинні йти до бою з впевненістю, що вони духовно захищені», - розповів командир 9 полку оперативного призначення частини 3029 НГУ Андрій Бєляєв.

Нагадаємо, 25 березня 2020 року, згідно Наказу Президента України, враховуючи бойові заслуги, мужність та високий професіоналізм, 9-му полку оперативного призначення Нацгвардії України присвоїли ім'я Героя України лейтенанта Богдана Завади.

На початок