Акція "Увага: спецсигнал!". У Сумах патрульні склали протоколи на водіів (ОНОВЛЕНЕ)

Акція "Увага: спецсигнал!". У Сумах патрульні склали протоколи на водіів (ОНОВЛЕНЕ)

Акція "Увага: спецсигнал!". У Сумах патрульні склали протоколи на водіів (ОНОВЛЕНЕ)
. Суспільне Суми

У Сумах влаштували акцію “Увага: спецсигнал!” 30 липня. Патрульні зупинили автівки, водії яких, за версією поліції, не пропустили швидку з увімкненими маячками.

Мета акції - нагадати водіям, що треба пропускати спецавтомобілі невідкладних служб з включеними сиренами та маячками. Це вже друга операція за рік.

Разом з екіпажем патрульної поліції журналісти Суспільного поїхали вулицею Іллінською у напрямку центру Сум. На перехресті з вулицею Набережна р.Стрілки перед автомобілем швидкої з включеною сиреною та маячками проїжджає авто. Водій швидкої гальмує, щоб уникнути аварії. Після короткого переслідування авто зупиняється. Водій переконує, що не зорієнтувався, звідки звук сирени."В мене шия хвора, я повернувся на цей бік, я думав з цього боку вони їдуть", - говорить водій.

Акція "Увага: спецсигнал!": у Сумах патрульні зупинили автівку
Суспільне Суми

Патрульні виписують водієві постанову про порушення правил дорожнього руху. Штраф – 510 грн - водій міг сплатити на місці банківською карткою через термінал, але сказав, що розрахується пізніше через банк.

Про мету операції говорить речник патрульної поліції області Олег Сологуб. За його словами, "кожне повідомлення на які реагують дані екіпажі і вмикають спец сигнали та проблискові маячки потребують невідкладної допомоги". Мова про спецавтомобілі екстреної медичної допомоги, рятувальників та поліції.

За день, 30 липня, патрульні склали дві постанови про порушення дорожніх правил за непропуск машини швидкої. Всього за рік було накладено штрафи іще на п’ятьох водіїв.

Автор - Ігор Стрельцов

Що відомо

  • Суть акції "Увага! Спецсигнал" в тому, щоб перевірити водіїв, чи пропустять вони спецавто з увімкненими проблисковими маячками та спецсигналом.
  • Три авто зупинили патрульні під час акції "Увага: спецсигнал!" у Сумах 13 лютого 2020 року.
На початок