В окупованому Криму заочно арештований "підривник" ЛЕП

В окупованому Криму заочно арештований "підривник" ЛЕП

В окупованому Криму заочно арештований "підривник" ЛЕП
.

Окупаційний Верховний суд Криму залишив у силі рішення першої інстанції про взяття під варту під час затримання на території РФ або екстрадиції Енвера Кутія, який звинувачується російськими правоохоронними органами за ст. 208 "Організація незаконного збройного формування або участь у ньому".

Відповідне рішення ухвалила суддя Олена Спасенова. При затриманні на території РФ або екстрадиції Енвер Кутія буде взятий під варту терміном на два місяці.

В ході засідання прокурор долучила до матеріалів справи постанову про оголошення Енвера Кутія в міжнародній розшук. Адвокат за призначенням заперечував проти обрання даного запобіжного заходу на тій підставі, що слідство не представило доказів наявності у обвинуваченого російського громадянства. При цьому, за словами захисту, суб'єктом злочину по даній кримінальній статті є громадяни РФ.

В ході засідання окупаційного суду не оголошувалися обставини, на підставі яких Енвер Кутія звинувачується у злочині за частиною 2 статті 208 КК РФ. Однак в російських ЗМІ його називають безпосереднім виконавцем підриву ЛЕП в Херсонській області в 2015 році, що призвело до енергетичної блокади Криму.

На початок