Російська армія обстріляла Херсонщину забороненими запальними снарядами

Російська армія обстріляла Херсонщину забороненими запальними снарядами

Доповнено
Російська армія обстріляла Херсонщину забороненими запальними снарядами
. Рятувальники гасять пожежу в Очакові, Миколаївщина, травень 2023 року. Фото: ГУ ДСНС/Facebook

На світанку 26 червня російські війська обстріляли Херсонщину забороненими запальними снарядами та з артилерії.

Про це повідомив в ефірі марафону "Єдині новини" керівник пресофісу ОВА Олександр Толоконніков.

За його словами обстріли почались близько четвертої ранку.

"Всі чули і бачили. На місцях обстрілів горіло багато будинків. Рятувальники одразу виїжджали на виклик. Дякувати Богу йде дощ і тому погода допомагає гасити наслідки, які спричиняють ці снаряди", сказав керівник пресофісу ОВА.

Пізніше в ОВА повідомили, що запальними обстріляли Херсон та Антонівку. Через обстріли пошкоджені водопровід, газопровід та обʼєкт критичної інфраструктури.

Що відомо про обстріли Херсонщини за 25 червня

Російська армія 25 червня з артилерії обстріляла близько 30 населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення. Зокрема на Херсонщині — Милове, Берислав, Козацьке, Львове, Микільське, Антонівку, Зеленівку, Дніпровське та Херсон.

Армія РФ обстріляла село Бургунка на Херсонщині. Поцілили по будинках та господарських спорудах. Один чоловік поранений, у важкому стані його ушпиталили. Також поранена вагітна жінка.

Під обстрілами також опинились Антонівка, Веселе та Козацьке. В Антонівці поранений 29-річний чоловік, у Козацькому та Веселому — загиблих та поранених немає.

У Херсоні рятувальники дістали з-під завалів чоловіка у квартиру якого влучив снаряд РФ, медики намагались його реанімувати, але від отриманих травм чоловік помер. Разом з загиблим під час атаки РФ у квартирі перебувала жінка. Вона змогла вибратись самостійно.

Упродовж 25 червня російська армія 95 разів з мінометів, артилерії, "Градів", танків, дронів та авіації обстріляла Херсонську область, випустила по її території 644 снаряди. За добу внаслідок обстрілів одна людина загинула, семеро — поранені.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок