У Харкові пікетують російське консульство

У Харкові пікетують російське консульство

У Харкові пікетують російське консульство
. Суспільне Харків

Кілька десятків людей вийшли до Генерального консульства Російської Федерації у Харкові. Вимагають належного розслідування загибелі сина кримськотатарського політв'язня Руслана Сулейманова.

Як повідомляє кореспондент Суспільного, люди з українськими прапорами тримають плакати: "Росія — окупант", "Росія — вбивця дітей" та інші.

"Ми прийшли тому, що нас вразила трагедія в Криму... Ми висловлюємо солідарність з кримськотатарським народом і протест цим катам", — сказав один з учасників акції.

У Харкові пікетують російське консульство
Фото Дар'ї Рудаченко. Суспільне Харків

У Харкові пікетують російське консульство
Суспільне Харків

У Харкові пікетують російське консульство
Суспільне Харків

Люди принесли з собою дитячі іграшки. Кажуть, що таким чином висловлюють співчуття родині кримського політв'язня Руслана Сулейманова, 3-річного сина якого знайшли мертвим у вигрібній ямі неподалік будинку в окупованому Сімферополі 26 липня.

Учасник акції Володимир Чистилін каже, що своїм протестом учасники вимагають всебічного розслідування загибелі дитини.

"Те, що в СІЗО перебуває батько Сулеймана Муси, хлопчика, який загинув, це показник того, що катують наших громадян. Ми сьогодні вийшли, щоб ще раз сказати, що Росія — країна-агресор. Будемо вимагати, щоб ситуація кардинально змінилася. Ми вимагаємо розслідування цієї справи", — сказав Чистилін.

У Харкові пікетують російське консульство
Суспільне Харків

Деякі учасники протесту вважають загибель дитини невипадковою.

"Ми вважаємо, що це було саме вбивство, тому що вийшло якесь занадто дивний збіг: ось його затримують і буквально через два дні його сина знаходять мертвим", — сказав представник руху "Традиція і порядок", співорганізатор акції Ігор Рожок.

За інформацією поліції, в акції взяли участь близько 50 людей. Порядок охороняли 20 поліцейських.

Що відомо

  • Муса Сулейманов  — син громадянського журналіста, фігуранта другої сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" Руслана Сулейманова. Муса зник 24 липня близько шостої години вечора з пісочниці біля будинку за адресою вулиця Азатлик, 8 в селищі Строганівка.
  • Протягом двох днів тривали пошуки. Зниклого дитину знайшли мертвою у закритій каменем зливній ямі біля двору, де його бачили востаннє.
  • В окупаційному міністерстві внутрішніх справ назвали причину смерті трирічного сина кримськотатарського політв'язня. За їхніми даними, хлопчик потонув.
  • 25 липня окупаційна прокуратура в Криму відкрила справу за статтею 105 Кримінального кодексу Росії про "вбивство малолітньої особи". Окупаційна прокуратура погрожувала батькам дитини "вжити вичерпні заходи прокурорського реагування", після того, як вони "оцінять дії батьків стосовно належного виконання обов’язків щодо виховання малолітньої дитини".
  • В Офісі президента зазначили, що Володимир Зеленський, під час телефонної розмови з Володимиром Путіним, порушив питання звільнення кримського татарина Руслана Сулейманова, утримуваного РФ, у зв’язку з трагічною загибеллю його трирічного сина Муси.
На початок