Архієпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент призупинив голодування

Архієпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент призупинив голодування

Архієпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент призупинив голодування
. УНІАН

Архієпископ Сімферопольський та Кримський Климент призупинив голодування. Про це Климент повідомив під час брифінгу, передає кореспондет Суспільного.

За його словами, міністерка з питань тимчасово окупованих територій Оксана Коляда доручила представникам профільних міністерств підготувати пропозиції для вирішення проблем кримської єпархії до середи. Архієпископ Климент сказав, що відновить голодування, якщо не побачить результатів роботи Кабінету міністрів щодо вирішення проблем кримської єпархії.

"На цьому тижні відбулися зустрічі з міністром Оксаною Колядою. Вона дала певні доручення профільним міністерствам до середи підготувати пропозиції для того, щоб до кінця тижня сформувати відповідну постанову і розпорядження, які будуть підписані прем'єр-міністром України", - сказав архієпископ Климент.

У будівлі Кабінету міністрів України у Києві 10 грудня архієпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент оголосив безстрокове голодування. За його словами, він припинить голодування тільки після "виконання ряду конкретних дій з боку української влади".

Минулого тижня Климент повідомив, що написав заяву в російську поліцію про крадіжку церковного майна з Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги в Сімферополі.

У Кафедральному соборі святих рівноапостольних Володимира і Ольги в Сімферополі проводить богослужіння громада Кримської єпархії УПЦ КП, яка перейшла в Православну церкву України (ПЦУ).

Російське Міністерство майнових і земельних відносин Криму у лютому 2019 року почало вимагати звільнити будівлю собору, пояснивши це закінченням терміну дії договору з Кримською єпархією УПЦ КП.

Підконтрольний Росії Арбітражний суд Криму 28 червня зобов'язав передати в користування російського Мінмайна Криму приміщення собору. Архієпископ Кримської єпархії Православної церкви України Климент повідомив, що оскаржуватиме це рішення.

В середині червня у будівлі храму почалися будівельні роботи, ініційовані Мінмайном Криму і без узгодження з Кримською єпархією.

На початок