Спалах COVID-19 зафіксовано в одній з лікарень Вінниці

Спалах COVID-19 зафіксовано в одній з лікарень Вінниці

Спалах COVID-19 зафіксовано в одній з лікарень Вінниці
. Pixabay

В обласній лікарні ім. Пирогова зафіксували спалах коронавірусу: захворіли 11 співробітників та 14 пацієнтів. Про це Суспільному розповів головний лікар закладу Олександр Жупанов.

Першими, каже, захворіли пацієнти гематологічного відділення. Відтак хворобу виявили у двох пацієнтів відділення гемодіалізу. Зараз обстежуть усіх контактних осіб.

"Інші відділення сьогодні працюють у повному штаті. Єдине, що в нас є 2 пацієнти з гемодіалізу, які мають ту проблему. Тому ми окремо виділили 4 зміну, які вночі будуть приїжджати самостійно. Вони роблять три рази на тиждень гемодіаліз. Їм окремо роблять гемодіаліз без інших пацієнтів", — розповідає Жупанов.

За словами завідділу епіднагляду обласного лабораторного центру Степана Томина, в першу чергу, зразки відбирають у медперсоналу, які працювали на зміні, та у пацієнтів, які проходять процедуру гемодіалізу разом із хворою.

Закривати відділення не будуть, бо процедура, яку тут тричі на тиждень отримують хворі з хронічною нирковою недостатністю — життєво необхідна, каже Томин.

"Зараз ми обстежуємо працівників гемодіалізу. Поки що на сьогодні доставлено п'ять зразочків. Серед них позитивних не виявлено. Сьогодні повторно і додатково лікарня ім. Пирогово буде доставляти зразочки від працівників і від пацієнтів, які перебувають у даному відділенні. Автоматично ми будемо продовжувати їх тестувати", каже Степан Томин.

У гематологічному ж відділенні будуть проведені дезінфекційні заходи. Відповідно, каже Томин, персонал буде обстежений повторно. А ось "ковідних" хворих перенаправили до опорних лікарень, а саме — Центральної районної лікарні та ВМКЛ №1. Додає, якщо більше інфікованих не буде виявлено, то це відділення розпочне свою роботу.

Загалом, у двох відділеннях Пироговки коронавірус виявили у 25 осіб: 14 пацієнтів та 11 медиків. 7 з них зараз на самоізоляції. Обстежено 302 контактних особи, — каже Томин.

Що ж до госпіталізації у медзаклад, каже головний лікар Олександр Жупанов, то якщо хворого доправила "швидка" — його кладуть в стаціонар та надають урагентну допомогу, а ІФА-тест роблять за рахунок лікарні. Планова ж госпіталізація можлива лише за направленням сімейного лікаря та з пройденим тестом на COVID-19.

Читайте також

  • 23 одужали, 42 захворіли, 1 людина померла: ситуація з COVID-19 на Вінниччині
  • У Калинівській ЦРЛ почали проводити ІФА-тестування пацієнтам, які поступають по «швидкій»
  • Як працює Вороновицький музей історії авіації та космонавтики в умовах карантину
  • Уряд продовжив карантин до кінця літа, проте з певними умовами

На початок