Заробляв на "мертвих душах". На Волині за зловживання судитимуть директора підприємства

Заробляв на "мертвих душах". На Волині за зловживання судитимуть директора підприємства

Заробляв на "мертвих душах". На Волині за зловживання судитимуть директора підприємства
. Фото: Unplash

Директор комунального підприємства привласнив собі понад 100 тисяч гривень. Чоловік отримував зарплату працівника, який не відвідував роботу, - повідомляють у прокуратурі Волинської області.

Наразі, щодо оборудок, які робив посадовець, відкрите кримінальне провадження, справу скеровано на розгляд суду. Спільницю директора підприємства також судитимуть за службове підроблення.

Як з'ясувало слідство, посадовець працював не сам, заручився допомогою спільниці. Він переконав підлеглу підробляти документи. Зокрема, йдеться про табелі обліку робочого часу. Також на комунальне підприємство обласного підпорядкування формально на роботу було оформлено так звану "мертву душу". З грудня 2015 по вересень 2018 посадовець привласнював собі заробітну плату "мертвої душі". У такий спосіб він заволодів 117 тисячами гривень.

На якому з комунальних підприємств виявили оборудки, прокурори поки не повідомляють. У ході досудового розслідування на нерухоме майно обвинуваченого накладений арешт.

Читайте також "Оголосили підозру директору волинського лісгоспу, який завдав державі 17 мільйонів збитків".

Луцька місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні, щодо службового підроблення та заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб. Чоловіку загрожує обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади.

На початок