Претензії до місцевої влади: жителі Іршанської громади Житомирщини незадоволені ямковим ремонтом

Претензії до місцевої влади: жителі Іршанської громади Житомирщини незадоволені ямковим ремонтом

Претензії до місцевої влади: жителі Іршанської громади Житомирщини незадоволені ямковим ремонтом
В Іршанській громаді жителі висловили претензії до місцевої влади через якість ямкового ремонту. Іршанська громада, Житомирська область, 15 червня 2023 року. Фото: Олена Кучмій для Суспільне Житомир

У Іршанський громаді Житомирщини місцеві жителі незадоволені ямковим ремонтом, з претензіями прийшли до селищного голови. Після обговорення селищний голова Сергій Сахненко та його заступник Василь Курилюк написали заяви на звільнення, розповів Суспільному Житомир член ініціативної групи, місцевий житель Леонід Ясинецький.

Зі слів Леоніда Ясинецького, ініціативна група з’ясувала, що сума ямкового ремонту в селищі завищена.

"Дізнаємося, що, виявляється, укладені договори. Починаємо ці договори відкривати, починаємо рахувати, виявляється, там сума більша, причому набагато більша. Самоорганізувалися, здійснили прихід до селищної ради вже більшою групою, поговорили з головою. Іван зробив запит, бере телефон, забиває "укладка асфальту", робить дзвінок, і нам одразу дають цифру – 700 гривень за метр квадратний без ПДВ, із ПДВ – 840 гривень. Коли йому прислали комерційну пропозицію, там цифра була навіть 680 гривень. Згідно договорів, договори ж всі публікуються на порталі Prozorro, там виходить середня ціна 1360 гривень", – розповідає Леонід Ясинецький.

З його слів, громада не вимагає відставки селищного голови.

"Під час зборів просто був "градус накалу" дуже високий, – каже чоловік. – Ми відразу не вимагали відставки селищного голови, ми вимагали звільнення тільки цього одіозного заступника, ну і відповідно директора комунального підприємства. Але виявилось, що він (директор комунального підприємства – ред.) на контракті, то хай людина допрацьовує, в нього контракт до вересня. А відставку голови з огляду на військовий стан ми не вимагали, ми вимагали тільки відставку Курилюка".

Претензії до місцевої влади: жителі Іршанської громади Житомирщини незадоволені ямковим ремонтом
Член ініціативної групи, місцевий житель Іршанської громади Леонід Ясинецький коментує Суспільному ситуацію. Іршанська громада, Житомирська область, 15 червня 2023 року. Фото: Олена Кучмій для Суспільне Житомир

Надія живе в Іршанську, каже, що їй все подобається, але варто дослухатись до всіх людей.

"Мене влаштовує, а водії кажуть, що ні, що це погано, вони раз проїдуть – і все", – каже Надія.

А іншу жительку селища Євгенію, з її слів, такий ремонт не влаштовує.

"Моє ставлення – негативне, – каже жінка, – тому що ремонт не зроблений по-господарськи, а як-небудь. Якісь шуляри приїхали до нас, що це за робота? А наші керівники не вийшли і не подивились і не проконтролювали нічого".

Суспільне звернулось за коментарем до селищного голови Сергія Сахненка.

"Поки нічого, тому що ще питання вирішується, як раз нарада була тільки що, давайте поки не для преси, поки робочі моменти. Дякую вам, що переживаєте, всього найкращого", – сказав у коментарі Сергій Сахненко.

Заступник Іршанського селищного голови Василь Курилюк коментувати цю ситуацію відмовився.

"Я не коментую це питання", – сказав Василь Курилюк.

Остаточне рішення про звільнення посадовців має ухвалити сесія, яка запланована на 22 червня.

"Там буде зрозуміло, чи буде прийнята відставка селищного голови, – розповідає Леонід Ясинецький. – На відставку Курилюка, я так розумію, навіть вже оформлене розпорядження, але так як це виборна посада, то будемо підтверджувати ще й рішенням сесії".

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок