На Донбасі науковці спостерігають за пташенятами канюків. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

На Донбасі науковці спостерігають за пташенятами канюків. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

На Донбасі науковці спостерігають за пташенятами канюків. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ УНІАН

Канюк - один із найпоширеніших хижих птахів України. Він має двох близьких родичів — канюка степового та зимняка. Всі три види птахів належать до одного роду й багато в чому подібні між собою, як зовні, так і за поведінкою.

Пара канюків оселилася у регіональному ландшафтному парку "Краматорський", наразі науковці спостерігають за їхніми пташенятами за допомогою відеофіксатора. Пташенята ще в гнізді, поки їх годують батьки. Як навчаться літати — родина відлетить у вирій. Повернутися в рідні краї вони мають навесні.

Канюк — хижий птах, розмах крил якого сягає 130 см. Харчується мишами та плазунами. Свою назву птах отримав через звуки, які подає під час польоту. У народі їх називають "канючить".

"Це підвид вульпінус. Він взагалі зустрічається лише у нас, на сході України", — каже провідний науковий співробітник Краматорського ландшафтного парку Максим Височин.

Канюк веде досить відкритий спосіб життя й через те дуже помітний: і коли взимку сидить на присідах у відкритих місцях, і коли полює над луками та полями; легко побачити й велике гніздо канюка, яке завжди розташоване на дереві — у лісі, парку чи посадці.

Категорії
ПолітикаЕкономікаКультураСвітСпортВідеоПодіїТоп дняПриродаРегіониСтильДітиНаукаТехнологіїУрбаністикаЇжаДомашні твариниЛюди