Загрози немає: на Черкащині готують місця для приймання евакуйованих із Херсонщини

Загрози немає: на Черкащині готують місця для приймання евакуйованих із Херсонщини

Загрози немає: на Черкащині готують місця для приймання евакуйованих із Херсонщини
. Суспільне Черкаси

На Черкащині загрози підтоплення території області внаслідок підриву Каховської ГЕС немає. Водночас в області готують місця для приймання за потреби евакуйованих жителів із Херсонщини. Розповів Суспільному начальник ОВА Ігор Табурець.

"Ніч із тривогою в понад дві години для нашої області минула без надзвичайних ситуацій. Повітряні Сили знищили всі 35 крилатих ракет, якими ворог атакував Україну. Водночас російські терористи цієї ночі підірвали дамбу Каховської ГЕС. Туди на допомогу вирушили наші рятувальники", — деталізував Ігор Табурець.

Додав: в області готують місця для приймання за потреби евакуйованих жителів із Херсонщини.

"Загрози підтоплення території області внаслідок підриву Каховської ГЕС немає, оскільки ми розташовані вище за течією річки Дніпро. Продовжуємо відстежувати рівні води у Кременчуцькому водосховищі. Без суттєвих змін, порівняно з попередньою добою", — пояснив керівник ОВА.

Що відомо про підрив Каховської ГЕС росіянами

Російська окупаційна армія підірвала Каховську гідроелектростанцію в Херсонській області. Машинну залу станції повністю зруйновано, вона не підлягає відновленню. Близько 80 населеним пунктам, у тому числі Херсону, загрожує підтоплення. Про підрив повідомили в оперативному командуванні "Південь".

Унаслідок підриву машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано. Станція відновленню не підлягає, повідомила енергетична компанія "Укргідроенерго".

Маєте новину про події з життя на Черкащині? Надсилайте сюди

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

На початок