Ілон Маск увійшов до топ-5 найбагатших людей світу

Ілон Маск увійшов до топ-5 найбагатших людей світу

Ілон Маск увійшов до топ-5 найбагатших людей світу
. Ілон Маск. Фото: AP

Американський бізнесмен Ілон Маск посів п’яте місце у рейтингу найбагатших людей світу за версією Forbes.

Як повідомляє видання, за останній час статки Маска відчутно зросли та на початку тижня сягнули суми у 74,2 мільярда доларів. Таким чином, бізнесмен опинився на п’ятому місці серед найбагатших людей планети.

Вартість підприємств Маска збільшилась завдяки зростанню у ціні акцій компанії Tesla – лише за один день бізнесмен став багатшим на 5,1 мільярда доларів. При цьому акції здорожчали на біржі Nasdaq на 9,47% – до 1643 доларів за акцію.

Наразі на четвертому місці у списку найбагатших людей світу перебуває засновник Facebook Марк Цукерберг, чиї статки оцінюють у 90,3 мільярда доларів. На третьому місці опинився співзасновник Microsoft Білл Гейтс із 113,4 мільярда доларів, на другому – президент групи компаній Louis Vuitton Moet Hennessy Бернар Арно зі статком у 113,8 мільярда доларів. Перше місце посідає засновник Amazon Джефф Безос, статки якого сягнули 189 мільярдів доларів.

Що відомо

  • У травні акції виробника електрокарів Tesla впали на 14 мільярдів після того, як засновник компанії Ілон Маск написав у Twitter, що вони коштують надто дорого.
  • У червні аерокосмічна компанія Ілона Маска SpaceX відправила на орбіту ще одну ракету Falcon 9 з восьмою партією інтернет-супутників системи Starlink.
  • Після першого успішного запуску космічного корабля Crew Dragon з космодрому у США Ілон Маск заявив, що хотів би запустити місію на Місяць, проте не впевнений, що це можна буде здійснити у найближчі роки
  • У жовтні 2019 року Ілон Маск повідомив, що планує запустити свій космічний інтернет з 2020 року.
  • Хакери зламали обліковий запис Маска та інших відомих американців у Twitter та розмістили у них дописи із закликом надсилати біткоїни на певні рахунки з обіцянкою повернути криптовалюту у подвійному розмірі.

На початок