Запорізький аеропорт прийняв перший рейс лоукоста Wizzair з Будапешта

Запорізький аеропорт прийняв перший рейс лоукоста Wizzair з Будапешта

Запорізький аеропорт прийняв перший рейс лоукоста Wizzair з Будапешта
.

20 липня Запорізький аеропорт прийняв перший прямий рейс із Будапешта лоукоста Wizz Air, повідомив на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

Літаковильоти за цим напрямком здійснюватимуться двічі на тиждень – щопонеділка та щоп’ятниці. Вартість квитків – від 14,99 євро. З 2 серпня Wizz Air планує запустити прямий рейс із Запоріжжя в Дортмунд. З 20 липня розпочався продаж квитків на рейс "Запоріжжя – Мілан", що стартує з 27 жовтня. Згодом планується розпочати рейси до Відня, Вільнюса, Вроцлава, Гданська та Кракова. Найближчим часом запрацює маршрут із великими автобусами до аеропорту.

Що відомо

  • 20 липня угорський лоукост Wizzair анонсував запуск 17-ти нових маршрутів з України до Італії.
  • 7 липня Міністерство закордонних справ звернулося до Мінінфраструктури та Державіаслужби із рекомендацією вплинути на авіакомпанії та запобігти продажу квитків до країн, які обмежили в’їзд громадянам України.
  • У відповідь на прохання Міністерства закордонних справ Державіаслужба закликала українські та іноземні авіакомпанії належним чином попереджати пасажирів щодо подорожей до країн, які обмежили в’їзд з території України, проте інших засобів впливу на комерційних перевізників установа не має.
  • Рада Європейського Союзу оновила перелік країн, мешканцям яких дозволений в’їзд до ЄС у зв’язку зі сприятливою епідеміологічною ситуацією на їх території. Україна не потрапила "зеленого" списку.
  • У Європейському Союзі від коронавірусу найбільше постраждали Іспанія, Італія, Франція та Німеччина.
  • Низка країн ЄС послаблюють карантин, який введений через розповсюдження коронавірусної інфекції.
  • 30 червня Євросоюз оприлюднив рекомендації щодо поступового відкриття зовнішніх кордонів із 1 липня та визначив 15 країн, громадянам яких буде дозволено безперешкодний в’їзд.
На початок