У Черкасах рахували котів-безхатьків

У Черкасах рахували котів-безхатьків

У Черкасах рахували котів-безхатьків
.

У Черкасах почали рахувати вуличних котів. Все для того, аби дізнатися, яку кількість тварин необхідно стерилізувати. Зі слів кураторки проєкту Яни Тябут, зібрану інформацію волонтери планують використати для участі у "Громадському бюджеті".

Йдеться про міську цільову програму, де кожен черкасець може запропонувати, як поліпшити життя у місті.

Черкащанка Наталія Хижняк годує бездомних котів кожного ранку і вечора. Вони мешкають у її дворі. Тваринами Наталія опікується 15 років. Зараз, розповіла жінка, в її подвір'ї мешкають 16 котів. Частину із них підкинули, наприклад, кота Мурзика, деякі – народилися вже у дворі п’ятиповерхівки.

Щоб контролювати кількість тварин, їх стерилізували, зазначила Наталія Хижняк. А ще вакцинували й обробили від паразитів. Тепер чотирилапих підгодовують мешканці, і з ними бавляться діти.

У Черкасах рахували котів-безхатьків

"Аби всі міські вуличні коти були, як ці – доглянуті й нагодовані, почали їх рахувати. Вже у деяких містах України порахували тварин. Знаючи чисельність безпритульних котиків, ми зможемо вирішувати питання стерилізації, вирішувати питання прилаштування, адопції тварин", – розповіла волонтерка Яна Тябут.

Для цього, додає Яна Тябут, слід заповнити спеціальну анкету, де вказати своє ім’я, адресу та кількість тварин у вашому дворі.

У Черкасах рахували котів-безхатьків

Рахуватимуть безпритульних котів до 25 липня. Зі слів Яни Тябут, зібрану інформацію використають для того, аби подати проєкт на "Громадський бюджет".

Це цільова програма для поліпшення умов у місті, – розповів її куратор Олексій Дубовий. Старт прийому заявок розпочався 1 липня й триватиме до 30. Нині черкасці подали 18 проєктів. Планується, що виділять 25 мільйонів гривень на виконання міської цільової програми.

Зі слів Олексія Дубового, аби такі проєкти, як наприклад, зі стерилізації тварин, мали шанс перемогти у конкурсі, цьогоріч їх розділили на дві категорії – бюджетні й громадські.

Авторка Ольга Гуржій

Читайте також

На початок