У Сумах відкрили центр допомоги постраждалим від гендерно зумовленого насильства

У Сумах відкрили центр допомоги постраждалим від гендерно зумовленого насильства

У Сумах відкрили денний центр соціально-психологічної допомоги людям, які постраждали від домашнього та гендерно зумовленого насильства. Отримати консультацію психологів, юристів та допомогу соціальних працівників можуть жінки з дітьми. За потреби їм нададуть тимчасовий притулок.

Сумчанка Людмила вважає, що подібні центри необхідні, бо сама близько 30 років терпіла побої від чоловіка, який зловживав алкоголем: "Я вже розлучена давно саме з цієї причини. У мене було 2 мікроінсульти. Треба, щоб поліція відразу реагувала. Було — штраф і все".

Денний центр створили за підтримки Представництва Фонду Народонаселення ООН в Україні та виконавчого партнера "Інноваційно-соціальні рішення". Це перший спеціалізований сервіс у місті Суми, який направляє саме на підтримку постраждалих від гендерно зумовленого насильства, сказала Анастасія Коломієць, польова спеціалістка від ООН у Сумській області.

У центрі надаватимуть такі послуги:

  • Індивідуальні консультації психолога
  • Супровід фахівця із соціальної роботи.
  • Перебування в денний час у центрі жінок з дітьми.

Центр працює за адресою вул. Харківська, 42.

У Сумах відкрили центр допомоги постраждалим від гендерного насильства
Відкритяя центру соціально-психологічної допомоги людям, які постраждали від домашнього та гендерно зумовленого насильства у Сумах, 31 травня 2023 року/Фото: Суспільне Сми

За словами Марії Вертель, директорки Сумського міського центру соціальних служб, майже рік при центрі соціальних служб працює мобільна бригада протидії домашньому насильству. За 10 місяців у Сумській громаді її послугами скористалася 351 людина.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок