Збільшилась кількість країн, після повернення з яких не потрібна самоізоляція

Збільшилась кількість країн, після повернення з яких не потрібна самоізоляція

Збільшилась кількість країн, після повернення з яких не потрібна самоізоляція
. фото: УНІАН

Збільшилась кількість країн, після повернення з яких українцям не потрібно буде проходити самоізоляцію. Про це повідомив глава МОЗ Максим Степанов.

"Після того, як був збільшений поріг із 40 активних хворих на 100 тис. населення до 55 осіб, до переліку країн із зеленої зони додалося ще дев'ять держав. Серед цих країн наступні: Албанія, Болгарія, Румунія, Єгипет, Сербія, Чехія та інші держави", – наголосив Степанов. 

Самоізоляція не потрібна також після повернення із Нідерландів, Греції, Хорватії, Польщі, Італії, Монако, Швейцарії, Туреччини, Австрії та інших країн. Ознайомитися із актуальною версією переліку країн "червоної" та "зеленої" зони можна за посиланням.

Що відомо

  • В Україні за добу виявили 731 випадок захворювання COVID-19, спричиненого коронавірусною інфекцією. Вісім українських областей не готові до послаблення карантину.
  • Кабмін продовжив адаптивний карантин до 31 липня.
  • Президент Володимир Зеленський попросив уряд не поспішати із продовження карантинних обмежень через коронавірус довше, ніж на місяць, оскільки "всі вже втомилися від карантину".
  • 16 липня ЄС оновив список "зелених" країн, мешканцям яких дозволили вільно подорожувати країнами ЄС. Україна не потрапить туди щонайменше ще два тижні.
  • В Україні дозволили не проходити обсервацію після повернення з країн "червоної зони" за умови проведення аналізу на COVID-19.
На початок