В Одесі врятували дельфінів. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

В Одесі врятували дельфінів. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

В Одесі врятували дельфінів. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ
. Фото: Департамент муніципальної безпеки Одеської міськради

Зграя дельфінів, яка запливла до хвилерізу, не могла вийти у відкрите море на пляжі біля 10-ї станції Великого Фонтану в Одесі. Про це Суспільному повідомив керівник відділу Державної екологічної інспекції морської акваторії Одеської області Віталій Караулов.

За його словами, для того, щоб дельфіни змогли самостійно випливти у відкрите море, довелося розгорнути спецоперації, а фахівці прибрали буйки та наводні розмітки. Вони також рекомендували власникам водних скутерів та мотоциклів припинити чи уповільнити рух транспорту.

Для надання допомоги тваринам залучили представників Українського наукового центру екології моря, Водної поліції, Департаменту екології при міській раді та громадськості.

Віталій Караулов розповів, що дельфіни опинилися біля хвилерізу, бо там "багато" риби. За його словами, там перебували 6 дельфінів, з них 4 дорослих та 2 дитинчат.

За словами зоозахисниці Зої Великої, дельфіни знаходяться в акваторії пляжу 4 доби. Серед них 2 дорослих дельфінів та двоє дитинчат. На думку Великої, дитинчата не могли перестрибнути через хвилеріз, а батьки їх не залишають.

У пресслужбі Одеської міської ради розповіли, щоб не лякати дельфінів, на пляжі заборонили роботу скутерів та інших плавзасобів. Також працівники муніципальної безпеки слідкували за тим, щоб люди не стрибали з пірсів.

Після того, як було вжито заходів з порятунку тварин, дельфіни змогли повернутися назад у відкрите море.

Читайте також

На початок