Міноборони України підтвердило атаку безпілотника на розвідувальний корабель РФ "Иван Хурс"

Міноборони України підтвердило атаку безпілотника на розвідувальний корабель РФ "Иван Хурс"

Оновлено
Ураження російського розвідувального корабля "Иван Хурс" 24 травня 2023 року
. Фото: скрін відео ТГ-каналу “Орестократія”

Міноборони України підтвердило атаку безпілотника на розвідувальний корабель РФ "Иван Хурс" у Чорному морі. Джерела Суспільного у військових колах підтверджують ураження корпусу та обладнання, є поранені. Судно потребує ремонту.

Ввечері 25 травня відео ураження російського розвідувального корабля оприлюднили у Твіттер Міноборони України.

"Коли російський розвідувальний корабель "Іван Хурс" зустрів український безпілотник. Справді, ідеальна пара!" — йдеться у дописі.

Напередодні Міноборони РФ відзвітувало про спроби уразити корабель безпілотниками, але судно, за словами російських військових, нібито "не постраждало".

"Сьогодні (24 травня — ред.) о 5 годині 30 хвилин Збройними силами України здійснено безуспішну спробу атакувати трьома безпілотними швидкохідними катерами корабель "Іван Хурс" Чорноморського флоту, що виконує завдання із забезпечення безпеки функціонування газових трубопроводів "Турецький потік" і "Блакитний потік" у виключній економічній зоні Турецької Республіки", — заявили у Міноборони Росії.

Там також повідомили, що начебто "знищили катери противника вогнем зі штатного озброєння російського корабля за 140 кілометрів на північний схід від протоки Босфор".

25 травня з'явилася інформація на ТГ-каналах, що один із морських дронів все ж уразив судно.

На початок