Латвія виділить 2 мільйони євро на відновлення Чернігова: на які напрямки спрямують фінансування

Латвія виділить 2 мільйони євро на відновлення Чернігова: на які напрямки спрямують фінансування

Латвія виділить 2 мільйони євро на відновлення Чернігова: на які напрямки спрямують фінансування
. ФОТО: Суспільне Чернігів

Два мільйони євро виділить Латвійська Республіка на відновлення Чернігова. Такої домовленості досягли під час зустрічі міністерки економіки Латвії Ілзе Індріксоне й Надзвичайного та Повноважного посла в Україні Ілгварса Клява з виконувачем обов'язків міського голови Чернігова Олександром Ломакою, повідомляє пресслужба міськради.

За ці гроші планують закупити обладнання для закладів освіти та відновлення потужностей КП "Чернігівводоканал", йдеться у повідомленні.

"У міста немає можливості все відновити самостійно, у держави зараз пріоритети — бойові дії та захист країни, а тому, ми активно співпрацюємо з міжнародними донорами, організаціями із залучення їх допомоги для відновлення Чернігова", — каже Ломако.
Олександр Ломако та міністерка економіки Латвії Ілзе Індріксоне на зустрічі в Чернігівській міськраді
Олександр Ломако та міністерка економіки Латвії Ілзе Індріксоне на зустрічі в Чернігівській міськраді. ФОТО: Пресслужба Чернігівської міськради

Олександр Ломако також розповів іноземним партнерам, що для Чернігова в пріоритеті розвиток сфери громадського транспорту, техніка для прибирання міста та налагодження зв'язків на рівні бізнесу.

"Ми будемо надавати всю необхідну допомогу до нашої спільної перемоги. Мета сьогоднішньої зустрічі: як найкраще ми можемо надати вам практичну допомогу, як від держави, так і на рівні муніципалітетів. І, я думаю, що найкращий спосіб, як це зробити, це саме прямі такі зустрічі, де ми можемо обійти різні демократичні моменти, які заважають в прийнятті ефективних рішень. Також ми бачимо, що ми могли б долучитися до підтримки відновлення Чернігова вже після завершення війни", — говорить міністерка економіки Латвійської Республіки Ілзе Індріксоне.

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок