Одного з учасників сутички за участі "Нацкорпусу" в Харкові підозрюють в хуліганстві

Одного з учасників сутички за участі "Нацкорпусу" в Харкові підозрюють в хуліганстві

Одного з учасників сутички за участі "Нацкорпусу" в Харкові підозрюють в хуліганстві
. YouTube/Національний корпус Харків

20-річному чоловіку оголосили підозру після сутичок між представниками "Національного корпусу" та "Партії Шарія" 12 липня.

Про це 15 липня повідомив відділ комунікації Нацполіції Харківщини.

За даними слідства, під час конфлікту 20-річний чоловік бризнув в очі 18-річному хлопцю газовим балончиком. Останнього з ушкодженням ока доставили до лікарні.

Судово-медична експертиза встановила, що травма є легким тілесним ушкодженням.

Сутички "Нацкорпусу" та "Партії Шарія": одного з учасників підозрюють у хуліганстві
Нацполіція Харківщини

Справу розслідують за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу — хуліганство. Підозрюваному може загрожувати до семи років ув'язнення.

Чи належить він до якоїсь організації, у поліції не розголошують.

Що відомо

  • Ввечері 12 липня представники "Національного корпусу" розмалювали у кольори російського прапору ворота приватного будинку в районі станції метро "23 Серпня", де мешкає Наталія Гордієнко — мати братів-ексрегіоналів Кацуб нині очолює харківських осередок "Партії Шарія". В "Нацкорпусі" назвали це місце "логовом Партії Шарія", а родину Кацуб причетною до фінансування "різних сумнівних проросійських ініціатив".
  • Поліція повідомила про двох травмованих внаслідок подій. За медичною допомогою звернулися троє, пізніше розповів Суспільному директор Центру медичної допомоги Віктор Забашта. За його словами, у деяких з них ушкодження від травматичної зброї.
  • Представники "Партії Шарія" звернулися до поліції після сутичок у Шевченківському районі міста. Звинувачення у "проросійськості" представники політсили відкидають.
  • Лідер харківського осередку "Нацкорпусу" Костянтин Немічев заявив, що не знає, хто нападав на прихильників Шарія.
На початок