"Усунуто через цей самий пост про збитий літак": журналісти просять відновити на посаді пресофіцера Херсона

"Усунуто через цей самий пост про збитий літак": журналісти просять відновити на посаді пресофіцера Херсона

"Усунуто через цей самий пост про збитий літак": журналісти просять відновити на посаді пресофіцера Херсона
Дмитро Плетенчук. Джерело: Facebook/Плетенчук Дмитро

Журналісти просять відновити на посаді начальника пресслужби тактичної групи “Грім” (Херсон) Дмитра Плетенчука. Про це вони заявили під час брифінгу у Ukraine Media Center Odesa.

Шеф-редактор медіацентру Михайло Штекель зазначив, що Дмитра Плетенчука відсторонили з посади вночі 22 травня начебто після оприлюднення ним інформації про збитий російський літак Су-35. Відповідний пост Дмитро виклав на своїй сторінці у Фейсбук, але пізніше видалив. Однак інформацію про літак згодом підтвердили у Командуванні Повітряних сил. Пізніше вночі журналістам стало відомо, що Дмитра Плетенчука відсторонили від посади.

Як пояснив Михайло Штекель, ця подія обурила багатьох журналістів та фіксерів, які працювали в Херсоні та Миколаєві, де Дмитро Плетенчук працював пресофіцером та допомагав зі зйомками та репортажами.

"Як нам стало відомо зі слів самого Дмитра, його дійсно було усунуто через цей самий пост про збитий літак. ... Я особисто знаю, що пан Дмитро був одним з найефективніших пресофіцерів півдня", — розповів на брифінгу фіксер, журналіст Артем Перфілов.

"Усунуто через цей самий пост про збитий літак": журналісти вимагають відновити на посаді пресофіцера Херсона
Журналісти на брифінгу, щодо відновлення на посаді пресофіцера Херсона. Джерело: Ukraine Media Center Odesa

Також на брифінгу журналісти зазначили, що сам Дмитро Плетенчук ніякого стосунку до протесту журналістів не має.

"Є такі чутки, ніби Дмитро просив нас вступитися за нього, і ця пресконференція ініційована ним, але ні: абсолютно всі, хто тут сидить на трибуні або поза кадром, прийшли сюди самостійно, вирішили публічно стати на захист дійсно єдиного пресофіцера на Півдні, який виконує свої функції", — розповіла фрилансерка Юлія Химерик.

Також журналісти та фіксери підготували лист-звернення до командувача ОСУВ "Одеса", генерала-майора Едуарда Москальова. Наразі його підписали понад 80 представників українських та закордонних ЗМІ.

"Хочемо зазначити, що Дмитро Плетенчук — відповідальний та сумлінний фахівець, який неодноразово сприяв оперативній та ефективній роботі кожного з нас, внаслідок чого українська та міжнародна спільноти були вчасно поінформовані про досягнення української армії та воєнні злочини, які скоїла Російська Федерація", — йдеться у зверненні медійників.

Водночас в Об'єднаному координаційному центрі Суспільному повідомили, що Дмитро Плетенчук перебував на Херсонщині у відрядженні, яке наразі закінчено. Він повернувся до виконання обов'язків за штатною посадою, а організацією роботи журналістів на Херсонському напрямку займається інший офіцер — Ярослав Мельничук.

Також наразі Суспільне намагається отримати коментар від самого Дмитра Плетенчука.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок