Танки та БМП: керівник Rheinmetall розповів, що вироблятимуть Україна та Німеччина

Танки та БМП: керівник Rheinmetall розповів, що вироблятимуть Україна та Німеччина

Танки та БМП: керівник Rheinmetall розповів, що вироблятимуть Україна та Німеччина
. Штаб-квартира німецького машинобудівного та зброєбудівного концерну Rheinmetall у Дюссельдорфі, фото: AP

Державний концерн "Укроборонпром" та німецька компанія Rheinmetall планують почати спільне виробництво танків і бойових машин піхоти.

Про це в інтервʼю Bild розповів голова Rheinmetall Армін Паппергер.

"Ми почнемо з технічного обслуговування та ремонту автомобілів швидкої допомоги і хочемо якнайшвидше виробляти броньовані машини, наприклад, броньовані транспортні машини Fuchs. Україна також зацікавлена у сучасному бойовому танку Pantera та бойовій машині піхоти Lynx. Однак першим кроком є забезпечення гострих потреб країни в оборонній боротьбі", — зазначив Паппергер.

На його думку, російські ракетні удари не можуть завадити планам із розгортання виробництва техніки в Україні.

"Україна має ефективні засоби захисту від нападів на чутливі цілі, переважно завдяки допомозі Заходу. Електростанції та інші промислові об'єкти також знаходяться в експлуатації та у разі пошкодження негайно ремонтуються", — пояснив посадовець.

Rheinmetall — це німецький оборонний концерн, який виробляє танки Panther, Leopard, БМП Marder й гаубиці PzH 2000.

12 травня стало відомо, що "Укроборонпром" створив спільне підприємство з німецьким виробником військової техніки та зброї Rheinmetall. Воно буде займатися обслуговуванням та ремонтом танків, а у майбутньому — і їхнім виробництвом.

Зазначається, що співпраця включає технічне обслуговування та ремонт бронетехніки в Україні, паралельно готується виробництво танків. У Rheinmetall буде 51% акцій у новій компанії, концерн також візьме на себе управління компанією.

На початок