На Харківщині визначили понад 10 пляжів, які готуватимуть для літнього відпочинку — ДСНС

На Харківщині визначили понад 10 пляжів, які готуватимуть для літнього відпочинку — ДСНС

На Харківщині визначили понад 10 пляжів, які готуватимуть для літнього відпочинку — ДСНС
.

В Харківській області визначили понад 10 пляжів, які готуватимуть для літнього відпочинку. Чи відкриватимуть пляжі у Харкові, нині не відомо.

Про це розповів начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС Харківщини Сергій Колосовський в етері Українського Радіо Харкова.

"Це Безлюдівка — чотири місця, Пісочин, Краснокутська та Зміївська громада, у якій шість місць. До 15 червня визначені місця мають бути приведені у відповідність до правил безпеки й охорони життя людей на водних об'єктах. Органи місцевого самоврядування визначили місця, де зазвичай стихійно відпочивають люди", — зазначив Колосовський.

"Визначаються рятувальники й ті, хто надасть домедичну допомогу, також обстежують акваторію дна, берегову лінію. На сьогодні з боку ДСНС немає ніяких повноважень щодо проведення обстежень, зокрема чинним законодавством не передбачено підписання паспорта пляжу, як було раніше. Ми надаємо консультаційну допомогу, проводимо масово-роз'яснювальну роботу", — повідомив Сергій Колосовський.

За його словами, щодо відкриття пляжів у Харкові інформації ще немає.

"Щодо Журавлівського гідропарку — ситуація складна, там були влучання. Чи будуть його відкривати та чистити, ще не відомо", — додав начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС Харківщини.

Які території відвідувати заборонено

Ліси заборонено відвідувати на території, яка була окупована, або там, де проводилися активні бойові дії, або в пожежонебезпечний період, зазначив начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС.

"Рекреаційні зони відвідувати не заборонено, де не було активних бойових дій і які не були під окупацією", — сказав Колосовський.

За його словами, на території області працює дві водолазних аварійно-рятувальних служби, які допомагають людям.

"Заявок по розмінуванню не надходило. Певен, що десь є така ситуація, що небезпечні вибухові предмети можуть бути в річках. Про необхідну нам кількість підводних саперів нині сказати не можу, але вони будуть необхідні", — розповів Колосовський..

"Про відкриття пляжів у Зміївській громаді не йде мова"

"Ми отримали рішення дорадчого органу Ради оборони при ОВА, де чітко прописано, що на 2023 рік на території Харківщини потрібно заборонити відвідування масового відпочинку людей. Відповідно до нього виконавчий комітет Зміївської міської ради ухвалив рішення слово в слово, як прописано Радою оборони: "Поки йде війна, відвідування масових місць відпочинку на території водних об'єктів заборонити", — зазначив Зміївський міський голова Павло Голодніков.

Проте, за його словами, комунальні підприємства наводять лад, поприбирали сміття, повикошували траву та завезли пісок.

"Ми готові, якщо буде рішення на рівні обласного керівництва. Якщо ми говоримо про пляж, що може повноцінно функціонувати в мирне життя, то необхідно 600-700 тисяч гривень на кожен пляж із місцевого бюджету на його утримання. Якщо тривога, то до 300 м має бути бомбосховище. На сьогодні на пляжних територіях в нас взагалі немає бомбосховищ, тому про відкриття не йде мови", — додав Голодніков.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок