“Ми глибоко засмучені”: посольство США засудило вбивство медика одеської бригади на Донбасі

“Ми глибоко засмучені”: посольство США засудило вбивство медика одеської бригади на Донбасі

“Ми глибоко засмучені”: посольство США засудило вбивство медика одеської бригади на Донбасі
. https://zaxid.net/

У посольстві Сполучених Штатів Америки засудили російську агресію на Донбасі та висловили співчуття щодо загибелі медика одеської бригади поблизу Зайцевого, що в Донецькій області. Про це повідомили на сторінці посольства в Twitter.

«Ми глибоко засмучені повідомленням про вчорашнє вбивство українського військового медика поблизу Зайцевого. Ми разом з народом України засуджуємо безперервну жорстоку агресію сил, які очолює Росія на Донбасі, і віддаємо данину поваги героїзму багатьох українців, які втратили життя і зазнали травм під час хороброго несення служби своїй демократії», – написали на сторінці посольства.

Зазначимо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запевнив, що вбивство медика має ознаки воєнного злочину, та наголосив, що воно не залишиться поза увагою міжнародних партнерів України.

"З юридичної точки зору у цьому вбивстві є всі ознаки воєнного злочину, а з моральної точки зору йдеться ні про що інше, як про акт варварства", – підкреслив міністр.

Нагадаємо, на Донбасі загинули двоє військових одеської 35-ої бригади морської піхоти ВМС України, ще двоє отримали поранення. За словами командира бригади полковника Миколи Паласа, першим загинув командир взводу, який під час розвідки підірвався на мінному полі.

Після цього троє військовослужбовців потрапили в засідку, коли намагалися евакуювати тіло загиблого командира. Як зазначив Палас, бойовики відкрили вогонь по українським воїнам та поранили сержанта взводу. Другий розвідник та бойовий медик намагалися надати пораненому побратиму допомогу, однак рани виявилися несумісними з життям.

Що відомо

  • 13 липня через обстріл українських позицій російськими бойовиками загинули троє українських військових.
  • Одним із загиблих став військовий медик одеської бригади, який потрапив у засідку бойовиків поблизу Зайцевого під час евакуації тіла побратима. Ще один військовий отримав поранення, інший — бойове травмування.
  • Також пішов із життя десантник з Одеської області Євген Чумаченко. Воїн загинув внаслідок прицільного ворожого обстрілу з гранатометів різних систем та стрілецької зброї поблизу села Славне, що в Мар'їнському районі Донецької області.
  • Загалом протягом доби 13 липня бойовики відкривали вогонь українських по позиціях 18 разів.
  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба планує обговорити вбивство українського медика на фронті на зустрічі з представницею ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Хайді Грау.
На початок