"Допомагаємо ЗСУ": у Черкасах школярі зібрали гроші на дрон

"Допомагаємо ЗСУ": у Черкасах школярі зібрали гроші на дрон

"Допомагаємо ЗСУ": у Черкасах школярі зібрали гроші на дрон
. Суспільне: Черкаси

Мета – допомогти дорослим. 40 тисяч гривень для ЗСУ зібрали вихованці черкаської спеціалізованої школи № 20 під час доброчинного концерту, який відбувся 16 травня. У планах — витратити вторговане на дрон, розповіла Суспільному директорка закладу Людмила Кіта.

Участь у концерті взяли учні усіх класів, які займаються у творчих колективах при закладі освіти. Підтримати школярів прийшли їхні батьки та рідні.

"Це і народна вокальна студія «Беліссімо», це і народний хореографічний колектив «Надія», це два зразкових оркестри і багато різноманітних колективів. У нас була така гарна традиція щороку проводити звітні концерти, але три роки поспіль ми просто не змогли їх проводити, тому що пандемія, війна і ми не змогли це зробити, реалізувати, але цього року вирішили все-таки взятися за цей проєкт. Нам було дуже складно, тому що 108 дітей за кордоном, серед них багато діток, які вже мають фах — наші музиканти, солісти. Але ті діти, які зараз навчаються вони за цей рік підросли і вони замінили їх у колективах", — пояснила директорка школи.

"Допомагаємо ЗСУ": у Черкасах школярі зібрали гроші на дрон
Суспільне: Черкаси

40 тисяч на дрони
Суспільне: Черкаси

Діти до концерту готувалися заздалегідь, п'ятикласник Денис Локайчук почав вчити слова два місяці тому:

"За два місяці до цього концерту ми почали вчить слова, мені десь місяць тому запропонували читати реп, я погодився, це було весело, круто, ми репетирували, танцювали, співали. Благодійна мета цього концерту зібрати якнайбільше коштів для нашої армії на БТР, дрони й іншу військову техніку, яка піде нашим військовим на допомогу. Ми допомагаємо нашим військовим подолати ворогів".

"Кожен концерт – це відповідальність. Тримаємося усіма силами, чим можемо, тим допомагаємо, звісно", — підтримала розмову десятикласниця Анна Тригубенко.

40 тисяч зібрали діти
Суспільне: Черкаси

Серед глядачів у залі — мама учасників Юлія Кислова:

"Я – мама дітей, які навчаються у 20 школі, і вони беруть участь у концерті. В цьому році, дай Боже, все добре, завдяки нашим ЗСУ, нашим хлопцям-захисникам, все відбувається. Долучаємося, те, що можемо, те і робимо. Скидаємо десь якісь кошти, донатимо, на роботі трохи передаємо по можливості".

Маєте новину про події з життя на Черкащині? Надсилайте сюди

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

На початок