У МОЗ кажуть, що дозвіл на проведення масових заходів восени ще під питанням

У МОЗ кажуть, що дозвіл на проведення масових заходів восени ще під питанням

У МОЗ кажуть, що дозвіл на проведення масових заходів восени ще під питанням
. УНІАН

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що дозвіл на проведення спортивних та будь-яких інших заходів у вересні та жовтні залежатиме від епідемічної ситуації у країні.

Про це він сказав під час брифінгу 12 липня, відповідаючи на питання, чи є якісь вимоги та критерії для проведення масових спортивних змагань у вересні-жовтні.

За його словами, вимоги до проведення будь-яких масових заходів, передбачені постановою Кабміну №392, яка регламентує всі карантинні обмеження.

"Те, що стосується вересня-жовтня, то у залежності від розвитку епідемічної ситуації, ми будемо ухвалювати рішення. ми кожного дня аналізуємо, що відбувається. Тож рішення будуть стосуватися, у тому числі у проведення спортивних заходів.

Що відомо

  • Станом на ранок 12 липня в Україні зареєстрували 53521 випадок коронавірусної хвороби COVID-19, з яких 678 - за останню добу.
  • Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що у відомстві ще думають над умовами, за яких з 1 вересня навчальний рік може початися у звичайному режимі.
  • Кабмін продовжив адаптивний карантин до 31 липня. З 10 червня в Україні розпочався черговий етап послаблення обмежень.
  • Наразі вісім областей України залишаються не готовими до послаблення через стрімке поширення коронавірусу та низьку кількість проведених тестів.
  • Міністерство охорони здоров'я почало розгортання або підготовку до розгортання лікарень другої та третьої хвилі у Закарпатській, Волинській та Рівненській областях.

На початок