Кабмін повернув обов'язкову повірку лічильників на деяких територіях України. Коли це потрібно зробити на Рівненщині

Кабмін повернув обов'язкову повірку лічильників на деяких територіях України. Коли це потрібно зробити на Рівненщині

Кабмін повернув обов'язкову повірку лічильників на деяких територіях України. Коли це потрібно зробити на Рівненщині
. Фото: Суспільне Рівне

Жителі Рівненщини, у яких закінчився строк дії свідоцтв про повірку лічильників на воду, газ, електроенергію, тепло, повинні повірити їх упродовж трьох місяців після закінчення опалювального сезону. Це пов'язано з новою постановою Кабміну від 7 квітня 2023 року, розповіла Суспільному представниця Держпродспоживслужби в області Ірина Пилипюк. Повірити лічильники потрібно до 12 липня 2023 року.

Як було раніше

У квітні 2022 року Кабмін прийняв постанову №412, яка стосувалась всієї території України.

"Ця постанова передбачала, що на всій території України лічильники, строк дії свідоцтв про повірку яких закінчився у період воєнного і надзвичайного стану та упродовж місяця після його припинення, не потрібно повіряти до закінчення воєнного стану, а також три місяці після його закінчення чи скасування на всій території України або в окремих її місцевостях", — сказала головна спеціалістка відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Держпродспоживслужби в області Ірина Пилипюк.

Весна 2023: що змінилось

У квітні 2023 року Кабмін прийняв постанову №440, у якій зазначили, що на територіях, де не ведуться бойові дії, які не є тимчасово окупованими та не належать до територій можливих бойових дій, повірка згаданих лічильників з 12 квітня є обов'язковою.

"Оскільки Рівненщина належить до таких територій, то окремим пунктом в постанові прописано, що на таких територіях як наша упродовж трьох місяців після закінчення опалювального періоду потрібно повірити лічильники води та тепла, якщо термін дії свідоцтва про повірку закінчився. У Рівному опалювальний період закінчився 12 квітня, відтак зробити це потрібно до 12 липня, тобто знайти організацію, яка уповноважена на повірку лічильників", — сказала Ірина Пилипюк.

Більш детальна інформація щодо методів повірки лічильників — ТУТ.

Читайте і дивіться Суспільне Рівне на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок