Сили оборони відтіснили армію РФ на дальні частини островів поблизу Херсона

Сили оборони відтіснили армію РФ на дальні частини островів поблизу Херсона

Сили оборони відтіснили армію РФ на дальні частини островів поблизу Херсона
. Херсонські плавні. Фото: Суспільне Херсон

Сили спеціальних операцій відтіснили російські війська з передньої частини островів поблизу Херсона на дальню. Це не дає їм обстрілювати місто зі стрілецької зброї, але бої тривають.

Про це у телемарафоні "Єдині новини" повідомив полковник СБУ, ветеран АТО, секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

За його словами, протяжність українського фронту понад дві тисячі кілометрів, Херсонська область — одна з болючих точок. Адже там усе по лінії Дніпра, але є сіра зона — плавні і острови.

"Поблизу Херсона є острів Потьомкінський, Білогрудий, і ще ціла серія островів, які в давнину відігравали стратегічні ключові ролі. Коли армія РФ відійшла з Херсона, то засіла на цих островах. До Херсона з одного острова 200 метрів, з другого — 500, російські війська просто з мінометів стріляли по місту і навіть зі стрілецької зброї наносили ураження", — говорить Костенко.

На островах погані складки місцевості, там немає окопів і практично всюди вода. Дачі людей військові РФ використовували як єдині укриття, а вкрадені у місцевих жителів лівого берега човни, використовують, щоб поставляти свою логістику та бійців.

"Українські військові нищать ці човни за допомогою квадрокоптерів. Також зафіксували якісь спостережні пункти, спецзагони. На лівому березі російська армія побудувала лінію окопів, поставила там техніку, підготувалися, як пише статут. А після того, як українська артилерія та квадрокоптери вибили цю техніку, вони зрозуміли, що ситуація так не буде працювати, і залишили там піхоту, а техніку відігнали на декілька десятків кілометрів, щоб ми не могли її вразити, і працюють артилерією", — сказав Роман Костенко.

Раніше речник ОК "Південь" Владислав Назаров у Telegram повідомив, що ракетно-артилерійські підрозділи Сил оборони протягом минулої доби завдали удару по зосередженню живої сили російської армії в Каховському районі.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок