Сумський обласний госпіталь отримав нове обладнання від благодійників

Сумський обласний госпіталь отримав нове обладнання від благодійників

Сумський обласний госпіталь отримав нове обладнання від благодійників
. Суспільне Суми

Благодійники подарували Сумському обласному госпіталю ветеранів війни медичне обладнання, яке коштує понад 7 мільйонів гривень. Обладнання отримали реабілітаційне, поліклінічне і відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

Реабілітаційному відділенню презентували обладнання для фізичного відновлення пацієнтів.

Сумський обласний госпіталь отримав нове обладнання від благодійників

“Нова підвісна система. Вона застосовується для піднімання й переміщення хворих, які з травмами опорно-рухового апарату, ортопедичні хворі. Також є бруски — перешкоди, які також застосовуються для хворих, для переміщення їх. Для піднімання і переміщення ніг, зміцнення м’язів, координації рухів. Також наявний в нас новий тренажер для пасивно-активної розробки верхніх і нижніх кінцівок. Новий реабілітаційний стіл для розвитку дрібної моторики”, — розповіла фізична терапевтка реабілітаційного відділення Єлизавета Козирева.

благодійники
Суспільне Суми

Відділення анестезіології та інтенсивної терапії поповнилось новим пересувним рентгенологічним апаратом. Про нього розповіла завідувачка відділення Софія Коровчук: "Цей апарат дозволяє обстежити лежачих хворих саме на місці. Не відключаючи їх від кисню, не відключаючи їх від апарату штучної вентиляції легень. Також він дозволяє провести обстеження хворих в інших відділеннях: хірургічному, травматології, в операційній, під час оперативних втручань, коли є потреба зробити рентген-обстеження".

благодійники
Суспільне Суми

У поліклінічному відділенні госпіталю нове ендоскопічне обладнання. Завідувачка поліклінічного відділення Галина Заєць зазначила: “Цей фіброгастроскоп і фіброколоноскоп, які допоможуть нам в обстеженні пацієнтів. Це для стаціонарних хворих дуже зручно, тому що все в закладі проводиться. І, разом з тим і аналізи зробити і провести обстеження. Раніше у нас цей апарат був, але старшого покоління”.

благодійники
Суспільне Суми

Медичне обладнання Сумський обласний госпіталь ветеранів війни отримав від компанії “Монделіс Україна” та Благодійного фонду “Благомай”.

"Ми маємо проєкт “Нові лікарні”. Він налаштований на те, щоб покращувати медичним обладнанням лікарні, в першу чергу які знаходяться в областях, що були тимчасово в окупації”, — розповів співзасновник БФ "Благомай" Костянтин Голубятніков.

Директор фабрики "Монделіс Україна" Євген Ігнатов сказав: "Ми вважаємо, що людське здоров’я і людське життя — це найцінніша річ, яка є. Тому, допомагаючи лікарням, ми розуміємо, що ми рятуємо життя і здоров’я людей”.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок