Харчування для літніх людей: геріатричному пансіонату надали 3 тонни продуктів

Харчування для літніх людей: геріатричному пансіонату надали 3 тонни продуктів

Харчування для літніх людей: геріатричному пансіонату надали 3 тонни продуктів
. Суспільне Черкаси

Три тонни продовольчих наборів привезли доброчинники для підопічних Черкаського геріатричного пансіонату. Це продукти тривалого зберігання, розповів директор Олекса Михно.

Директор геріатричного пансіонату розповів, що на цю допомогу дуже чекали. У коробці з продовольчим набором — олія, консервація, цукор, крупи.

"При плануванні кошторису на цей рік була запропонована одна сума. Але ж ціни виросли. Нашим же мешканцям потрібно надавати повноцінне харчування. Це дуже велика підмога нам", — розповів директор геріатричного пансіонату Олекса Михно.

Проєктна менеджерка "Фонду Миколи Бабака" Вероніка Ганечко розповіла, що, допомагаючи геріатричному пансіонату, Фонд допомагає внутрішньо переміщеним людям літнього віку.

"До нас звернувся геріатричний пансіонат, тому що у пансіонаті проживають люди зі сходу, з півдня, які шукали прихисток і знайшли нову домівку в Черкасах", – розповіла жінка.

Геріатричний пансіонат у Черкасах
Суспільне Черкаси

Пансіонат прихистив 29-ох переселенців. А загалом тут проживає 160 людей. Підопічній пансіонату Ользі Демиденко найбільше смакує борщ та плов. У продовольчих наборах є для цього інгредієнти.

"Я бачу тут ті продукти, якими нас харчують. Це в нас і супи і каші. А що б ми хотіли, то хіба ми можемо щось вимагати, щось хотіти?", – розповіла Ольга Демиденко.

Продовольчі набори для пенсіонерів привезли доброчинники
Суспільне Черкаси

До Черкаської області від початку повномасштабної війни вдалося привезти понад 20 тонн продовольчих наборів для громад, які приймають переселенців, та до дитячої лікарні, розповіла проєктна менеджерка "Фонду Миколи Бабака" Вероніка Ганєчко. Допомагають іноземні донори, а також приватні підприємці.

"Щоб допомога надійшла до Черкас, ми повинні залучати черкаський бізнес. Ми не можемо своїми силами забезпечити надходження таких вантажів", – розповіла жінка.

Продовольчі набори для пенсіонерів привезли до Черкаського геріатричного пансіонату
Суспільне Черкаси, пансіонат прихистив 29 переселенців

"Не було ніяких складнощів. Всю допомогу організував фонд. Ми допомогли матеріально", – сказав працівник компанії Денис Мироненко.

Директор пансіонату сказав, що продукти одразу пустять в роботу. Будуть раді почастувати підопічних смачненьким.

Геріатричний пансіонат в черкасах
Суспільне Черкаси, Підопічні пансіонату незабаром поласують продуктами із гуманітарних наборів

Маєте новину про події з життя на Черкащині? Надсилайте сюди

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

На початок