За добу COVID-19 підтвердили у 55 волинян, одна людина померла

За добу COVID-19 підтвердили у 55 волинян, одна людина померла

За добу COVID-19 підтвердили у 55 волинян, одна людина померла
. Фото ілюстративне: unsplash

Цієї доби на території області лабораторно підтвердили 55 нових випадків коронавірусної хвороби. В обласному центрі зафіксували летальний випадок. Про це повідомляє головна санітарна лікарка області Наталія Янко.

Нові випадки хвороби виявили у таких районах та містах області: найбільше випадків у Луцьку — 15, в Горохівському районі – 7 випадків за добу, у Володимир-Волинському, Луцькому та Ковельському районах по 6 випадків хвороби за добу, в Камінь-Каширському районі – 4 недужих, у Любешівському районі – 3 хворих, по 2 випадки виявили у Ківерцівському, Маневицькому та Ратнівському районах, по одному в Іваничівському та Рожищенському.

Цієї доби одужало від коронавірусу 199 осіб. Загалом станом на 11 липня в області зареєстровано 2987 випадків COVID-19. Одужало 1599 осіб. 72 випадки хвороби завершилися летально.

Станом на вечір 10 липня у лікарняних закладах, які приймають хворих з COVID-19 та підозрою на нього, госпіталізовано 297 волинян, зайняті 37,1% ліжкомісць.

12-го липня у Камінь-Каширському районі заборонили роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів. У цей день дозволено працювати лише аптекам, закладам торгівлі продуктами харчування і пальним. Відповідне рішення прийняли під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це ідеться на сайті Камінь-Каширської районної адміністрації.

В Україні цієї доби зареєстрували 800 випадків хвороби, загалом станом на ранок 11 липня в Україні зареєстрували 52 843 випадки COVID-19. Згідно із даними ресурсу з моніторингу поширення епідемії коронавірусу Ради національної безпеки і оборони, протягом доби зафіксовано 27 нових летальних випадків. 861 пацієнт одужав.

Що відомо

- Попередньої доби на Волині було виявлено 57 нових хворих. Одужало найбільше волинян за увесь час спостережень - 228 осіб.

- Вісім областей України залишаються не готовими до послаблення через стрімке поширення коронавірусу. Волинь у списку бо в області виявлено понад 19% випадків захворювань при нормі в 11%.

- Перебуваючи з робочим візитом на Волині Володимир Зеленський заявив, що друга хвиля COVID-19, ще не почалася в Україні.

На початок