У РФ заявили, що український безпілотник атакував нафтобазу "Роснафти"

У РФ заявили, що український безпілотник атакував нафтобазу "Роснафти"

У РФ заявили, що український безпілотник атакував нафтобазу "Роснафти"
. Територія Брянської області РФ, виділена на карті, фото: Вікіпедія

Губернатор Брянської області Росії Олександр Богомаз заявив, що начебто український безпілотник вранці 10 травня атакував Клінцовську нафтобазу АТ "Брянськнафтопродукт", що належить "Роснафті".

"Постраждалих немає. Внаслідок скидання боєприпасу частково пошкоджено бетонну основу та цистерну для зберігання нафтопродуктів. На місці працюють оперативні служби", — написав Богомаз у Telegram.

Нафтобаза знаходиться в місті Клинці — приблизно за 180 км на захід від Брянська і неподалік українського кордону.

Раніше, вранці 5 травня на Ільському нафтопереробному заводі у Краснодарському краї Росії вдруге за тиждень сталася пожежа.

У ніч на 4 травня безпілотники атакували Новошахтинський завод нафтопродуктів у Ростовській області та Ільський нафтопереробний завод у Краснодарському краї Росії.

Напередодні, 3 травня, у Москві заявили, що Київ начебто атакував Кремль безпілотниками, але Путін не постраждав. В ОПУ заперечили причетність України до "дронової атаки" по Кремлю і заявили, що нічний інцидент може свідчити про підготовку російським керівництвом масштабного теракту.

Також 3 травня у Росії у Краснодарському краї через падіння безпілотника загорівся резервуар із нафтопродуктами в селищі Волна Темрюкського району.

29 квітня у тимчасово окупованому Росією Севастополі після вибуху зайнялася нафтобаза. За даними російської сторони, причиною пожежі став удар безпілотного літального апарату.

На початок