В Україні відкрили справу проти чилійця, який воював на Донбасі на боці бойовиків РФ

В Україні відкрили справу проти чилійця, який воював на Донбасі на боці бойовиків РФ

В Україні відкрили справу проти чилійця, який воював на Донбасі на боці бойовиків РФ
.

Офіс Генпрокурора зареєстрував кримінальне провадження щодо участі громадянина Чилі у збройному конфлікті на Донбасі на стороні підконтрольних Росії бойовиків.

Як повідомили у пресслужбі відомства, іноземному найманцю інкримінують вчинення злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту. Зокрема, посягання на територіальну цілісність України, вчинення дій, які призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків, а також участь у складі не передбачених законом збройних формувань у нападі на підприємства, установи, організації чи на громадян, що призвело до загибелі людей чи інших тяжких наслідків (ч. 4 ст. 447, ч. 3 ст. 110 , ч. 5 ст. 260 КК України).

Прокурори встановили, що з 2018 року громадянин Республіки Чилі брав участь у збройному конфлікті проти України у складі проросійських бойовиків на тимчасово окупованій території Донецької області.

"Відомо, що іноземець підпорядковувався так званому "Полку Всевеликого войска Донского", учасники якого були підготовлені та переправлені з Ростовської області РФ", - розповіли в ОГПУ.

Зазначається, що відповідно до ст. 47 Додаткового протоколу І 1977 року до Женевських конвенцій про захист жертв війни, він є найманцем, а його дії - порушенням Міжнародної конвенції про боротьбу з вербуванням, використанням, фінансуванням і навчанням найманців, прийнятої Генеральною Асамблеєю ООН 4 грудня 1989 року.

Проведення досудового розслідування доручено слідчим Головного слідчого управління Служби безпеки України. Максимальна санкція за вказаними статтями передбачає покарання у виді довічного позбавлення волі з можливою конфіскацією майна.

Що відомо

  • Раніше в ОГПУ повідомляли, що на стороні бойовиків РФ на Донбасі воювали 20 французів.
  • Офіс генпрокурора документує всі факти фінансування Російською Федерацією тероризму на тимчасово окупованій території Луганської та Донецької областей.
  • Зокрема там знаходять міни, гранати та іншу російське озброєння, а також продуктові набори та інші речі регулярних російських військ.
  • Крім того У НАТО заявили, що у них є багато інформації, яка доводить присутність військ РФ на Донбасі.
На початок