На демонтаж житомирського ліцею №25 міськрада запланувала понад 18 мільйонів гривень, але заплатити розраховують менше

На демонтаж житомирського ліцею №25 міськрада запланувала понад 18 мільйонів гривень, але заплатити розраховують менше

На демонтаж житомирського ліцею №25 міськрада запланувала понад 18 мільйонів гривень, але заплатити розраховують менше
. Фото: Суспільне Житомир

Житомирська міська рада попередньо запланувала на демонтаж ліцею №25 суму у 18 мільйонів 599 тисяч гривень. У коментарі Суспільному очільник міського управління капітального будівництва В'ячеслав Глазунов розповів, що міськрада сподівається заплатити за ці роботи менше грошей, ніж виставляє на тендер. Також чиновник пояснив, чому вартість демонтажних робіт виросла вдвічі у порівнянні із початковою сумою в дев'ять мільйонів гривень.

За словами В'ячеслава Глазунова, у міськраді сподіваються на зменшення ціни під час торгів, мотивуючи тим, що проєкт викликав зацікавлення у багатьох підрядників.

"Очікувана вартість складає 18 мільйонів 599 тисяч гривень, далі будуть йти торги – ціна, сподіваємося, зменшиться, бо попит великий. Поки що нам виділили три мільйони з міського бюджету, решту грошей додадуть після того, як проведемо тендер. Торги триватимуть до 15 травня", – каже В'ячеслав Глазунов.

На демонтаж житомирського ліцею №25 міськрада запланувала понад 18 мільйонів гривень, але заплатити розраховують менше
В'ячеслав Глазунов. Вулиця Бориса Лятошинського, Житомир, 5 вересня 2022 року. Фото: Тетяна Іскоростенська для Суспільне Житомир

16 лютого 2023 року у коментарі Суспільному Житомир, говорячи про вартість демонтажу, В'ячеслав Глазунов озвучував цифру у дев'ять мільйонів гривень. Чиновник каже: тоді суму обрахували попередньо і в загальних аспектах.

"Перший тендер у 2022 році проводила область – там був проєкт на 26 мільйонів, у нас зараз вийшло на 18 з половиною мільйонів. Спочатку вартість демонтажу оцінили у дев'ять мільйонів гривень, але тоді обрахунок був попереднім і проводився безкоштовно, а безкоштовно ніхто не хоче рахувати. На ліцей тоді подивилися, взяли план в БТІ і ось так орієнтовно порахували витрати на дев'ять мільйонів гривень. А потім вже, коли ми офіційно замовили проєктну документацію, то прийшли спеціалісти, які прорахували об'єми робіт, дослухавшись при цьому до рекомендацій екологів щодо повторного використання матеріалів. Їх треба не просто вивезти на смітник, а й подрібнити та правильно утилізувати згідно з усіма нормами. Є вимоги екоінспекції щодо повторного використання будівельних матеріалів – те, що поламали, треба подробити, а потім повторно використати для підсипки доріг або для інших потреб. Крім того, на зростання ціни також вплинуло здорожчання паливних матеріалів. Але, загалом, повторюся – ми сподіваємося, що сума зменшиться під час торгів", – розповів В'ячеслав Глазунов.

Житомирський ліцей №25 війська РФ розбомбили четвертого березня . Як ліцей виглядав після авіаудару можна подивитися у відео Суспільного. Згодом росЗМІ використали фото розбомленого житомирського ліцею у якості ілюстрації в статті про руйнування будинку у Маріуполі.

Зранку 19 березня у Житомирі територію розбомбленого ліцею прийшли прибирати комунальники, а також вчителі, батьки учнів та самі учні. Паралельно тривали пошуки приміщення, де у новому навчальному році вчитимуться учні ліцею №25. Наприкінці травня стало відомо, що учні старших та молодших класів ліцею вчитимуться в окремих приміщеннях.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок