Черкащчанин склав демографічну мапу Сумщини

Черкащчанин склав демографічну мапу Сумщини

Черкащчанин склав демографічну мапу Сумщини
.

Карту з розселенням людей в області через 10-15 років створив Федір Гонца. Мапа показує, які райони та міста можуть щезнути, - це 93 хутори.

"Мене зацікавила та кількість хуторів умовних або невеликих сіл, які є на Сумщині. Для цього я використав ці дані й спробував візуалізувати нещільність. Перше карта, власне, про щільність наявних блоків, тобто є невеликі хутори, можна візуально вичислити, певні райони, де більше густо. Друга – про хутори та взагалі чисельність населення в них", - розповідає автор мапи, архітектор, старший викладач кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького Федір Гонца.

"І децентралізація, і карта, і нові округи, і укрупнення районів, усі реформи – все це повинно базуватися на здоровому глузді та розрахунку існуючих демографічних, соціальних процесів, вони повинні відповідати їм. А ще в ідеалі наперед забігати й бачити, що буде через п’ять - десять років. Тоді кошти, які ще держава готова вкладати в область, вони ефективно будуть вкладатися, тому потрібно розуміти – ким ми будемо через 10 років? А ми через 10 років будемо областю, де буде 3 великих міста і з 10 трошки менших і все. Все повинно зараз плануватися, виходячи з того, що в нас буде дуже швидке знелюднення, і не потрібно себе тішити ілюзіями, що ми тут якийсь центр інноваційного виробництва", - робить висновок екс директор Сумського підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування.

На початок