Пожежа на Луганщині: Шмигаль розповів, які компенсації отримають постраждалі

Пожежа на Луганщині: Шмигаль розповів, які компенсації отримають постраждалі

Пожежа на Луганщині: Шмигаль розповів, які компенсації отримають постраждалі
. Пожежа на Луганщині, фото: Суспільне Донбас

Родини, які постраждали через пожежі на Луганщині, отримають грошові компенсації аналогічні тим, які отримали постраждалі від повеней у західних областях України.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій розглядали питання ліквідації наслідків лісових пожеж на Луганщині, повідомляється на сайті уряду.

"За повністю втрачений будинок – 300 тисяч гривень, 50 тисяч на капітальний ремонт в частково зруйнованих будинках, 20 тисяч – відшкодування втрат. Також допомогу отримають родини загиблих при пожежах", – розповів Шмигаль.

Як повідомив очільник Луганської області Сергій Гайдай, місцева влада підготувала для постраждалих місця обсервації, але люди поки що не звертаються по допомогу щодо надання житла, проживають у сусідів або родичів. За його словами, пожежу вже локалізовано, відкритих ділянок полум’я немає. В рятувальних роботах беруть участь понад 1000 людей.

Що відомо

  • 6 липня о 13:21 поблизу с. Осколонівка Новоайдарського району на території Боровського та Охтирського лісництва виникла лісова пожежа на площі близько 50 га, з них верхова 20 га.
  • Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, під час доповіді президенту по ситуації на Луганщині заявив, що для допомоги постраждалим прем'єр-міністр Денис Шмигаль зарезервував у бюджеті 50 мільйонів гривень. Ці кошти планують виділити на матеріальну допомогу постраждалим та їхнє переселення.
  • Президент Володимир Зеленський дозволив використовувати авіацію для ліквідації лісових пожеж у Луганській області. Однак, як стало відомо Суспільному, два літаки вилетіли лише раз, і більше їх не використовували через ризик обстрілу з боку бойовиків "ЛНР".
  • Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак закликав до повного та всеосяжного режиму припинення вогню на Донбасі на тлі пожеж у північній частині Луганської області.
  • На Харківщині заявили, що готові прийняти постраждалих від лісових пожеж у Луганській області. У Новоайдарському районі вогнем знищено 100 житлових будинків. Перебування людей на Харківщині оплатять благодійники.
  • Поліція розглядає чотири версії виникнення пожежі на Луганщині. Серед імовірних причин загоряння – снаряд бойовиків, погодні умови, необережне поводження з вогнем та умисний підпал.

На початок