У Сербії вдруге за тиждень сталася масова стрілянина: 8 людей загинуло

У Сербії вдруге за тиждень сталася масова стрілянина: 8 людей загинуло

У Сербії вдруге за тиждень сталася масова стрілянина: 8 людей загинуло
. Сербська поліція заблокувала вїзд до села Дубона, де сталася масова стрілянина, і нападник убив 8 людей, 5 травня 2023 року, фото: AP

Пізно ввечері 4 травня у Сербії недалеко від міста Младеновац, що приблизно за 50 кілометрів на південь від столиці, сталася масова стрілянина: нападник убив щонайменше 8 людей, ще 13 — отримали поранення.

Про це повідомляє сербський мовник RTS.

Зазначається, що інцидент стався близько 11 вечора. Спочатку молодий чоловік почав стріляти у людей з автоматичної зброї у селі Дубона. Після того, як втік з місця події, він здійснив стрілянину у Малому Ораші та селі Шепшин.

За даними RTS, станом на ранок 5 травня 21-річного нападника затримали недалеко від Крагуеваца. Ймовірно, підозрюваний є сином військового офіцера.

Міністр внутрішніх справ Сербії Братислав Гашич назвав стрілянину "терористичним актом".

До цього, 3 травня, учень сьомого класу вчинив стрілянину в одній зі шкіл Белграда. Щонайменше 9 людей загинуло: вісім дітей та охоронець школи. Ще шестеро учнів і вчитель отримали поранення в результаті нападу.

Поліцейські затримали підозрюваного. Наразі проводиться розслідування інциденту та його мотивів.

У Сербії, де діють суворі закони про володіння зброєю, масові розстріли раніше траплялись відносно рідко, хоча рівень володіння зброєю в країні є одним із найвищих у Європі.

Західні Балкани наводнені сотнями тисяч одиниць незаконної зброї після воєн і заворушень у 1990-х роках. У 2019 році було підраховано, що на 100 осіб у Сербії припадає 39,1 одиниці вогнепальної зброї.

На початок