Пожежа на Луганщині: більшість загиблих задихнулися від диму

Пожежа на Луганщині: більшість загиблих задихнулися від диму

Пожежа на Луганщині: більшість загиблих задихнулися від диму
. ОГПУ/Facebook

Як мінімум троє з п'яти загиблих у пожежах у Луганській області задихнулися від диму. Один громадянин намагався виїхати із зони задимлення самотужки на автівці, однак не зміг цього зробити.

"На сьогодні (8 липня — ред.) зареєстровано 5 фактів смерті людей. Перший — громадянин в селищі Смолянинове, 57-го р.н., двоє осіб задихнулися на трасі до Смолянинового, 53-го та 55-го р.н., сьогодні о 07:00 у лікарні Новоайдарській помер громадянин, який отримав 70% термічне ураження тіла, близько 11:10 була інформація, що у селищі Вовче, де був дачний кооператив, наш громадянин намагався з зони пожежі виїхати на своєму автомобілі, не доїхав, почав задихатись, виліз з автомобілю, і настала смерть", — цитує Міністерство внутрішніх справ очільника Національної поліції Ігоря Клименка в Telegram.

Як ідеться в повідомленні пресслужби Офісу генерального прокурора, за фактом пожежі на Луганщині розпочато кримінальне провадження.

"За процесуального керівництва Сєвєродонецької місцевої прокуратури Луганської області розпочато досудове розслідування за фактом виникнення лісової пожежі у Новоайдарському районі та поблизу м. Сєвєродонецьк Луганської області. Попередня правова кваліфікація – порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей, майнову шкоду в особливо великому розмірі або інші тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 270 КК України)", — йдеться в повідомленні відомства.

Згідно з ним, наразі слідчі перевіряють усі версії виникнення пожежі, зокрема умисний підпал (у тому числі з метою вчинення диверсії, теракту або приховування незаконних порубок лісу), необережне поводження з вогнем, загоряння внаслідок підриву боєприпасів і самозагоряння лісу.

Читайте також: Лісова пожежа на Луганщині: згоріли близько 100 будинків, 27 осіб у лікарні

Що відомо

  • 6 липня о 13:21 поблизу с. Осколонівка Новоайдарського району на території Боровського та Охтирського лісництва виникла лісова пожежа на площі близько 50 га, з них верхова 20 га.
  • Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, під час доповіді президенту по ситуації на Луганщині заявив, що для допомоги постраждалим прем'єр-міністр Денис Шмигаль зарезервував у бюджеті 50 мільйонів гривень. Ці кошти планують виділити на матеріальну допомогу постраждалим та їхнє переселення.
  • Президент Володимир Зеленський дозволив використовувати авіацію для ліквідації лісових пожеж у Луганській області. Однак, як стало відомо Суспільному, два літаки вилетіли лише раз, і більше їх не використовували через ризик обстрілу з боку бойовиків "ЛНР".
  • Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак закликав до повного та всеосяжного режиму припинення вогню на Донбасі на тлі пожеж у північній частині Луганської області.
  • На Харківщині заявили, що готові прийняти постраждалих від лісових пожеж у Луганській області. У Новоайдарському районі вогнем знищено 100 житлових будинків. Перебування людей на Харківщині оплатять благодійники.
  • Поліція розглядає чотири версії виникнення пожежі на Луганщині. Серед імовірних причин загоряння – снаряд бойовиків, погодні умови, необережне поводження з вогнем та умисний підпал.
На початок