За участь у "Іграх нескорених 2023" змагаються 12 ветеранів з Волині

За участь у "Іграх нескорених 2023" змагаються 12 ветеранів з Волині

За участь у "Іграх нескорених 2023" змагаються 12 ветеранів з Волині
Команда з Волині на національному відборі "Ігор нескорених 2023" з Львівським міським головою. Фото: Волинський центр "Інваспорт"

Участь у національному відборі на міжнародні змагання "Ігри нескорених 2023" беруть 12 ветеранів з Волині, – повідомили на сторінці обласного центру фізичної культури і спорту "Інваспорт".

Загалом у відборі взяли участь понад 200 учасників з усіх областей України.

Хто представляє Волинь

Волинь на змаганнях представляли: Байчук Костянтин, Вовченко Олександр, Літовченко Віктор, Оксентюк В'ячеслав, Повх Володимир, Рубан Володимир, Сітовський Богдан, Солоха Павло, Уніфонтович Руслан, Харковець Олег, Цинтилевич Юрій, Чабанчук Микола.

Ще двоє волинян: Майя Москвич і Павло Ковальський, які стали призерами попередніх "Ігор нескорених", на національному відборі були у якості асистентів психолога.

Учасники змагались у дев'яти видах програми: пауерліфтинг, веслування на тренажері, стрільба з лука, легка атлетика, велоспорт, плавання, настільний теніс, волейбол сидячи та баскетбол на візках.

Результати нацвідбору відбіркова комісія оголосить на початку червня. У німецький Дюссельдорф від України поїдуть 24 учасники. 25-ю учасницею стане Юлія Паєвська ("Тайра" – ред.), яку обрали поза конкурсом.

Що відомо про змагання "Ігри нескорених"

Invictus Games або ж "Ігри нескорених" — це міжнародні змагання у різних видах спорту для ветеранів та діючих військовослужбовців, які отримали різного виду травми, поранення внаслідок участі в бойових діях. Ігри заснував у 2014 році принц Гаррі.

Торік у серпні троє волинян брали участь в іграх, які проходили у США. Тоді Майя Москвич і Павло Ковальський здобули чотири медалі.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок