Кабмін не розглядав кандидатуру Мураєвої на посаду заступниці Кучера

Кабмін не розглядав кандидатуру Мураєвої на посаду заступниці Кучера

Кабмін не розглядав кандидатуру Мураєвої на посаду заступниці Кучера
.

Кабінет Міністрів не затвердив Валерію Мураєву як заступницю голови Харківської облдержадміністрації, тому що це питання не розглядали на сьогоднішньому засіданні уряду.

Інформацію про це Суспільному 8 липня підтвердила радниця прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з питань інформаційної політики Вікторія Пода.

"Це питання не включали до порядку денного", — повідомила радниця.

Що відомо

  • Напередодні засідання Кабміну 8 липня представники "Фрайкору", "Правого сектору", "Спілки ветеранів АТО", партії "Свобода", об'єднання "С14" у Києві вийшли з вимогою не давати Мураєвій посаду в ХОДА.
  • 7 липня, акція проти призначення Мураєвої відбувалася у Харкові.
  • Валерія Мураєва — депутатка Харківської облради, голова постійної комісії з питань молодіжної політики, спорту, культури та туризму. Торік висувалась до Верховної Ради у мажоритарному окрузі, але програла перегони. Нині Мураєва позафракційна, до обласної ради пройшла за списками фракції "Опозиційний блок".
  • На акцію проти призначення Мураєвої у Харкові виходять вдруге. Вперше обласну адміністрацію пікетували тиждень тому. На думку пікетувальників, Мураєва має антидержавницькі погляди. Кучер назвав її "потужним фахівцем".
  • 18 травня з посади пішов керівник апарату Харківської ОДА. На початку квітня звільнився перший заступник Кучера Віталій Погосян, який працював на посаді з 23 січня.
  • 4 червня заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк звільнився "за власним бажанням". До повноважень Черняка входили питання охорони здоров'я та соціальної політики.
  • 17 червня Олексій Кучер підписав розпорядження, за якими чисельність працівників Харківської ОДА скорочується на 20%, а низка підрозділів ліквідується.

Авторка: Юлія Давидова

На початок