У новозведеній амбулаторії в селі на Черкащині використовують телемедичні послуги

У новозведеній амбулаторії в селі на Черкащині використовують телемедичні послуги

У новозведеній амбулаторії в селі на Черкащині використовують телемедичні послуги
. Суспільне Черкаси

У нових просторих кабінетах — сучасне обладнання. Серед новинок — наявність телемедицини. Так нині працюють в новій амбулаторії села Антонівка на Шполянщині, розповів Суспільному сімейний лікар Павло Педько.

На відкриття чекали понад три роки, бо до цього працювали у приміщенні 60-х років, яке було в аварійному стані. Обслуговують нині дев'ять навколишніх сіл, тож таким змінам раді.

У нову амбулаторію на прийом прийшла місцева жителька Лідія Козій.

"До лікаря прийшла, оскільки мене турбує тиск, кістки болять, головні болі є. Наш лікар навіть телефоном щось може порадити, а дівчата — крапельниці ставлять. У селі більшість людей — пенсійного віку".

Щілини у стінах, обвалена стеля та холодне приміщення – такою була амбулаторія, де раніше працювали медики, пригадала медсестра Віра Вакалюк. Із колегами тіснилися в одному кабінеті, нині має власний.

"Тепер маємо кабінет для щеплення як дорослих, так і дітей. Він обладнаний новим холодильником, нову шафу нам устаткували, столики є", — прокоментувала медсестра.

За словами жінки — працювати тут тепер одне задоволення:

"Дуже гарне розташування кабінетів, пацієнти один з одним не перетинаються, не заважають один одному. Світло, тепло, дуже гарні нам умови зробили для якісного надання медичних послуг".

ПРАЦЮЮТЬ У НОВІЙ АМБУЛАТОРІЇ
Суспільне Черкаси

Два роки працює медсестрою Алла Зелененька. Вона розповіла, що у новому маніпуляційному кабінеті вистачає всього для повноцінної роботи:

"Оснащений кабінет маніпуляційним шкафом, столики маніпуляційні є, кушетки, холодильник, бойлер є. Комфортно, зручно тут працювати. Все окремо, дуже комфортно і нам, і пацієнтам".

У денному стаціонарі поставили нові меблі та необхідне обладнання, аби швидко оглянути пацієнтів, прокоментував сімейний лікар Павло Педько.

"Монітор для хворих є, з якого можна постійно дивитися за рівнем кисню, пульсом, чистотою дихання. Також тут є кардіограф новенький, якщо потрібно зняти кардіограму, ми знімаємо тут кардіограму".

У стаціонар на крапельниці прийшов місцевий житель пан Михайло. З його слів, тут умови значно комфортніші:

"Тут вже комфортніше, вже краще. Звертаюсь до медиків, бо вже вік такий, що доводиться звертатися. У мене гіпертонія, то доводиться частенько навідуватися сюди".

ПРАЦЮЮТЬ У НОВІЙ АМБУЛАТОРІЇ
Суспільне Черкаси

У кожного працівника свій комп’ютер та обладнання, яке пришвидшує роботу, пояснив лікар:

"Мені як лікарю — зміни в нових технологіях дуже цікаві. Я ще не все розумію, стараюсь чогось навчитися. Легше набагато працювати з комп’ютерами, ніж з паперовими носіями. Я сам можу по телемедицині зв’язатися з лікарем, який буде знаходитися в Києві чи Черкасах, і разом з ним вирішити питання хворого".

ПРАЦЮЮТЬ У НОВІЙ АМБУЛАТОРІЇ
Суспільне Черкаси

Зі слів Павла Педька, у закладі працює п'ятеро людей. Цього вистачає, аби надавати послуги усім пацієнтам, а їх у чоловіка задекларовано 850. Та всього у районі понад 1 200 людей, яким також допомагають, виїжджаючи на виклики.

Маєте новину про події з життя на Черкащині? Надсилайте сюди

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також

На початок