"Ситуація різна": Маляр перевірила роботу військово-лікарських комісій

"Ситуація різна": Маляр перевірила роботу військово-лікарських комісій

"Ситуація різна": Маляр перевірила роботу військово-лікарських комісій
. Фото: Ганна Маляр / Telegram

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр перевірила роботу військово-лікарських комісій у зоні бойових дій, пообіцявши вжити заходи щодо тих ВЛК, на які скаржаться бійці.

Про це вона повідомила на своєму Telegram-каналі.

"Разом з Командувачкою медичних сил Тетяною Остащенко за дорученням міністра оборони перевірили роботу ВЛК (військово-лікарських комісій) в районах бойових дій. Ситуація в кожній окремій ВЛК різна. Десь є черги, десь — пусті коридори. По роботі деяких ВЛК військовослужбовці скаржаться, по інших — нарікань немає", — зазначила Маляр.

За словами чиновниці, вона особисто розмовляла з військовими, які зараз проходять ВЛК, та з тими, хто стоїть в чергах.

"Це — різні категорії. Є бійці після поранення, є ті, чий стан здоров’я за час служби погіршився, є й ті, хто самовільно залишив бойові позиції, наразивши на смертельну небезпеку побратимів, та в рамках кримінального провадження проходить ВЛК", — пояснила Маляр.

Вона нагадала, що нині триває процес модернізації роботи військово-лікарських комісій.

"Проблеми є. І це зрозуміло. Система ВЛК до повномасштабного вторгнення обслуговувала значно меншу кількість людей і зовсім в інших умовах. Зараз створені додаткові ВЛК у фронтових районах. Там, не доводиться обирати приміщення між хорошим і кращим. Що є в ресурсі міст на лінії зіткнення — те і пристосовується під потреби", — зауважила посадовиця.

Г️анна Маляр пообіцяла, що за результатами перевірки у тих ВЛК на сході, які незадовільно працюють і на які є скарги, буде проведена робота та будуть вирішені проблемні питання

Читайте також

23 людини загинуло в Умані внаслідок удару РФ, президенти Чехії та Словаччини відвідали Київ. 430 день війни. Онлайн

На початок