Перейменування Суворовського та Малиновського району Одеси: як проголосували містяни

Перейменування Суворовського та Малиновського району Одеси: як проголосували містяни

Перейменування Суворовського та Малиновського району Одеси: як проголосували містяни
. Суворовський район Одеси. Фото: Суспільне Одеса

В Одесі завершилось голосування за перейменування двох районів міста — Малиновського на Хаджибейський та Суворовського на Пересипський. Результати голосування опублікували на сайті "Соціально активний громадянин" 29 квітня.

Голосування закінчилося 29 квітня о 10:00. В електронному опитуванні про перейменування Суворовського району на Пересипський взяли участь 5 617 людей, про перейменування Малиновського району на Хаджибейський — 4 658.

Результати опитування:

  • "Перейменувати Суворовський район на Пересипський": за — 2 782, проти — 2 835,
  • "Перейменувати Малиновський район на Хаджибейський": за — 2 753, проти — 1 905.

Суворовський та Малиновський район названі на честь російських військових: генералісимуса Олександра Суворова та маршала Радянського Союзу Родіона Малиновського. На честь другого також названа одна з вулиць міста в однойменному районі.

Що відомо про перейменування районів Одеси

  • 2 березня 2023 року історико-топонімічна комісія при Одеській міськраді рекомендувала депутатам перейменувати Малиновський і Суворовський райони, які названі на честь російських військових.
  • Не всі згодні з вибором нових назв районів. Начальник Південного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам'яті Сергій Гуцалюк вважає, що Суворовський район потрібно перейменувати в Миколаївський. Такої думки й депутат міськради Петро Обухов.
  • Електронне опитування одеситів почалося 15 квітня о 10:00 на платформі "Соціально активний громадянин" і тривало два тижні.
  • За тиждень до закінчення опитування лідирували нові назви.

Читайте також

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок