ВООЗ та ЄС передали обладнання для українських лабораторій

ВООЗ та ЄС передали обладнання для українських лабораторій

ВООЗ та ЄС передали обладнання для українських лабораторій
. Facebook European Union in Ukraine

ВООЗ та Євросоюз розпочали передачу Україні обладнання, реагентів та розхідних матеріалів для 27 лабораторних центрів, де роблять тестування на COVID-19.

Як повідомила пресслужба представництва ЄС в Україні, передали 9 861 пакунків витратних матеріалів, 217 956 реагентів для проведення тестів ПЛР та 1880 одиниць лабораторного обладнання. Все обладнання, матеріали та реагенти відповідають стандартам якості ВООЗ.

Обладнання, яке буде передано лабораторіям, дозволить скоротити час на проведення лабораторного дослідження з виявлення збудника коронавірусної хвороби, і таким чином збільшити кількість тестувань, додали у представництві.

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко зазначив, що надане обладнання дозволить у два-три рази збільшити кількість тестів на COVID-19. Нині, за його словами, Україна проводить до 80 тисяч тестів на коронавірус на тиждень.

Передача обладнання триватиме до кінця серпня, його розподілятимуть по лабораторіях відповідно до потреб, визначених МОЗ та Офісом президента.

  • Минулого тижня ЄС та ВООЗ передали Україні медичні маски, рукавички та інші засоби індивідуального захисту. Всього ЄС виділив для допомоги Україні в боротьбі з коронавірусом 190 млн євро.
  • Раніше міністр охорони здоров'я відзвітував про збільшення кількості лабораторій для тестів на COVID-19
  • Станом на 6 липня в Україні підтверджено 49 043 випадки COVID-19, з них 1262 летальних, 21 703 пацієнти одужало. За добу зафіксовано 543 нові випадки.

Читайте також

Вода, бензопили та гроші. У МЗС розповіли, як Україні допомагали після повені

На початок