Синєгубов пояснив, кому не компенсують ремонт житла за програмою "єВідновлення"

Синєгубов пояснив, кому не компенсують ремонт житла за програмою "єВідновлення"

Синєгубов пояснив, кому не компенсують ремонт житла за програмою "єВідновлення"
. Зруйнований будинок в селі Довгеньке, Ізюмський район, Харківська область, 18 квітня 2023 року. Фото: Олександр Ставицький/Суспільне Харків

Згідно з програмою "єВідновлення", залишити заявку на ремонт житла можуть усі громадяни, чиє помешкання пошкоджено внаслідок бойових дій, не було відремонтоване раніше і підлягає відновленню. Очільник ОВА Олег Синєгубов розповів, хто не зможе взяти участь у програмі.

Компенсації за ремонт житла не отримують ті люди, які змогли самостійно полагодити помешкання, пояснив Синєгубов у відповідь на питання кореспондента Суспільне Харків.

"Їм компенсації не буде, якщо вони змогли це зробити. Кількість коштів обмежена, вони спрямовані, перш за все, на тих, хто не мав можливості відновити самостійно своє житло", — сказав він.

євідновлення подати заявку
Зруйнована кухня у будинку жителя Довгенького, Ізюмський район, Харківщина, 18 квітня 2023 року. Фото: Ганна Цьомик/Суспільне Харків

Якщо випадок пошкодження чи руйнування житла підлягає умовам програми, то жителям нададуть ваучер на придбання нового житла чи цільові кошти на ремонт, розповів начальник обладміністрації.

"Ми можемо говорити про декілька напрямків відновлення пошкоджених будівель. Наприклад, в агенцію відновлення ми подали проєктів по Харкову і області на майже 16 млрд грн", — розказав він.

За інформацією ОВА, по області зруйновані близько 25 тисяч помешкань.

Читайте також

На Харківщині до "Армії відновлення" долучились майже 2 тисячі безробітних

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок